Ειδήσεις

Ξεκίνησε η εν πλω διαμαρτυρία για τα χημικά

Αναχώρησαν από τα  Χανιά τα τρία πλοιάρια για την εν πλω διαμαρτυρία για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Με στόχο να προσεγγίσουν το πλοίο πάνω στο οποίο με την μέθοδο της υδρόλυσης γίνεται στην θάλασσα της Μεσογείου η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας αναχώρησαν το μεσημέρι από το παλιό λιμάνι των Χανίων και από το λιμάνι της Παλαιόχωρας τα 3 σκάφη που θα πραγματοποιήσουν εν πλώ διαμαρτυρία.

Η αναχώρηση των δύο ιστιοφόρων ανοικτής θάλασσας από το λιμάνι των Χανίων έγινε στις τρείς παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι εν μέσω χειροκροτημάτων όσων βρέθηκαν στο σημείο του απόπλου για να αποχαιρετήσουν τα πληρώματα.

Οι παρευρισκόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο ενώ πάνω στα σκάφη υπήρχαν και πανώ κατά της διαδικασίας της υδρόλυσης των χημικών.

Τα δύο σκάφη συνόδευσαν μέχρι την έξοδο τους από τον κόλπο των Χανίων δύο ιστιοφόρα και δυο φουσκωτά σκάφη. Από την Παλαιόχωρα αναχώρησε το πλοίο Άγιος Νικόλαος που συμμετέχει στον στολίσκο των πλοίων « Ένα καράβι για την Γάζα».

Συνολικά στα 3 πλοία επιβαίνουν 36 άτομα μεταξύ των οποίων είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, οι δήμαρχοι Σφακίων Παύλος Πολλάκης και Αχαρνών Αστερουσίων Ρούσος Κυπριωτάκης, οι προεδροι των Εργατικών Κέντρων Χανίων και Ηρακλείου Δημήτρης Κορναράκης και Ορέστης Βαρδάκης η πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Χανίων Αθηνά Γιαννουλακη και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων.

Η απόσταση που θα διανύσουν τα τρία πλοία υπολογίζεται στα 200 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης. Για να προσεγγιστεί η περιοχή θα χρειαστούν περίπου 28 ώρες ενώ το ταξίδι  αναμένεται να διαρκέσει, περίπου  τέσσερις  ημέρες μαζί με την επιστροφή.

Σχόλια