default-image

Αύριο η συναυλία της κρητικιάς Σελίν Ντιόν

Κρήτη
Αύριο η συναυλία της κρητικιάς Σελίν Ντιόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταλαντούχος τραγουδίστρια Ναυσικά Γαβριλάκη, που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στη γενέτειρά της το Ηράκλειο για μια και μοναδική συναυλία, με τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, για να ενισχύσει το έργο ίδρυσης του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης.  

Αύριο Σάββατο, στις 9:30 το βράδυ, θα δώσει μια συναυλία τραγουδιού στο Κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης", που διοργανώνει ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου.

Το εισιτήριο είναι 8 ευρώ ανά άτομο και όλα τα καθαρά έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για να χτιστεί το χωριό.

Θα τη συνοδευόσουν οι Γιάννης Ταμπακάκης (πλήκτρα), Κώστας Σοφός (κιθάρα), Κώστας Παντερμαράκης (μπάσο), Γιώργος Παντερμαράκης (τύμπανα) και Μάνος Γαλανάκης (κρουστά).

Η Κρήτη

«Η Κρήτη πάντα μου λείπει. Έρχομαι συνέχεια εδώ. Θέλω να έρχομαι ακόμη πιο συχνά και δεν ξέρω πού θα καταλήξω να μένω μόνιμα. Το ότι θα κάνω ταξίδια παντού και Κρήτη-Αθήνα θα είναι σίγουρο. Όσο λείπω από την Κρήτη μου λείπουν τα κρητικά δεδομένα, όπως η λύρα. Όλα τα κρητικά, που μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια, με κάνουν και τα θέλω ακόμη πιο πολύ στη ζωή μου. Παλιά ήμουν πιο ουδέτερη, τώρα πραγματικά βλέπω την ομορφιά της Κρήτης, χαίρομαι να είμαι Κρητικιά και το προμοτάρω συνέχεια», ανέφερε χθες μιλώντας στη "Ν.Κ." η Ναυσικά.

Η Ναυσικά προς το παρόν γράφει συνέχεια δική της μουσική με αγγλικούς στίχους, αλλά υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει και με "πολύ ελληνικό στίχο".

«Ευελπιστεί να γυρίσει στην Ελλάδα και να δώσει στίχους και μουσική και σε άλλους καλλιτέχνες, ενώ θα κάνει και δική της δουλειά. Το ίδιο θέλει και στο εξωτερικό, όπου ήδη έχει μια πάντα δική της και κάνουν παραστάσεις, ενώ βγάζει παράλληλα τα προς το ζην και ζει στο Μανχάταν, κυνηγώντας πάντα το αμερικανικό όνειρο», όπως λέει ο πατέρας της κ. Αλέξανδρος Γαβριλάκης με χαρά και υπερηφάνεια για την κόρη του, που «μόλις 8 χρονών τη στείλαμε σε ένα ωδείο στο Ηράκλειο με σύγχρονη άποψη». Το ωδείο εκείνο είχε ένας Ηρακλειώτης με έναν Αθηναίο συνθέτη. Ο τελευταίος, που είχε άλλα δύο ωδεία στην Αθήνα, ερχόταν κάθε 15 ημέρες για υψηλή εποπτεία και διαπίστωσε πως η Ναυσικά είναι ταλέντο. Έτσι, δύο χρόνια μετά, τον Απρίλιο του 2000, κατά την ετήσια εκδήλωση ενός από τα ωδεία του στην Αθήνα, όπου οι γονείς καμαρώνουν τα παιδιά τους, κάλεσε τη Ναυσικά, όπως μας είπε ο πατέρας της, «ως γκεστ σταρ», ενώ παράλληλα κάλεσε και την τηλεόραση και συγκεκριμένα ιδιωτικό κανάλι.

«Είχε γίνει ο χαμός»

Η Ναυσικά τραγουδούσε Σελίν Ντιόν και στις πρόβες πάρθηκαν και τηλεοπτικά πλάνα και βγήκε στις ειδήσεις Παρασκευή βράδυ, μια ημέρα πριν από τη γιορτή, που ήταν Σάββατο. Την επομένη ήταν όλα τα κρατικά κανάλια της Αθήνας στη γιορτή.

«Είχε γίνει ο χαμός. Επί δύο ημέρες έγινε θέμα: Το κοριτσάκι από την Κρήτη που τραγουδά Σελίν Ντιόν και Μαράια Κάρεϊ, χωρίς να έχει πάει ποτέ στο ινστιτούτο. Ούτε μια αγγλική λέξη δεν ήξερε. Απλώς έχει αυτό που της λέω εγώ, φωτογραφική μνήμη. Μετά μας πήρε η "Γιουνιβέρσαλ" και μας ζήτησε τη συνεργασία της Ναυσικάς. Είπαμε ότι, αν δε διαταραχθεί ο ψυχικός κόσμος του παιδιού και το πρόγραμμά του στο σχολείο, πολύ ευχαρίστως. Κάναμε ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και αφού υπογράψαμε, μας αποκάλυψαν ότι ο Γιώργος Θεοφάνους έψαχνε για ένα πιτσιρίκι-καλλιτέχνη. Μόλις άκουσε το δοκιμαστικό, ο Θεοφάνους είπε: "Γράφουμε"».

Έτσι βγήκε το CD με τίτλο "Ναυσικά" με 15 ποπ τραγούδια, το οποίο είχε φτάσει και στα 20 πρώτα τραγούδια στο γνωστό κατάλογο των επιτυχιών.

Το διαδίκτυο

Η Ναυσικά πήγαινε στο Μουσικό Γυμνάσιο στις Γούβες Ηρακλείου, την Γ' τάξη και μέχρι τη Β' λυκείου τις έβγαλε στην Αθήνα.

«Θελήσαμε να τη στείλουμε μαζί με τη μητέρα της, ώστε να κάνει καλύτερα μαθήματα φωνητικής και πιάνου. Όταν ήταν 17 ετών, είχα πιάσει μέσω ίντερνετ διασυνδέσεις. Ανάμεσα σε αυτές και η καθηγήτρια Φωνητικής Lis Lewis (καθηγήτρια της Britney Spears και των "Backstreet Boys")" και ο William Riley, καθηγητής Φωνητικής της Celine Dion.  

Κι ενώ κάθε καλοκαίρι πήγαιναν στο Λος Άντζελες, η Lis Lewis έστελνε τραγούδια Αμερικανών συνθετών, μόνο τη μουσική, και τα έγραφε η Ναυσικά. Με το διαδίκτυο απέκτησε ένα μάνατζερ, που της είπε να έρθει - όπως κι έγινε - στη Νέα Υόρκη, που είναι η Μέκκα της μουσικής, για να σπουδάσει. Την τελευταία τάξη του λυκείου την έβγαλε η Ναυσικά στη Νέα Υόρκη και ταυτόχρονα άρχισε να γράφει τα πρώτα της τραγούδια, γιατί «εκεί το θεωρούν απαραίτητο ο καλλιτέχνης να γράφει και τα δικά του τραγούδια, κάτι που μας φαινόταν εμάς δύσκολο και αδιανόητο», τόνισε ο κ. Γαβριλάκης.

Μουσική

«Η μουσική είναι γαλήνη, ελευθερία, δημιουργία, την οποία πρέπει να τη συντηρούμε στους νέους και όχι να τους βγάζουμε τη γη κάτω από τα πόδια και να τους παίρνουμε τις μουσικές σπουδές. Σε αυτό που πρέπει να επικεντρωθεί ο κόσμος είναι να δώσει ξανά τις μουσικές σπουδές στο νεανικό πληθυσμό και της Κρήτης και όλης της Ελλάδας, ώστε να μπορέσουν να βγουν και άλλοι καλλιτέχνες και να μπορέσουμε να στηρίζουμε ο ένας στον άλλο. Η μουσική είναι αγάπη, μας ενώνει κι εγώ, όποτε τραγουδάω, νιώθω ένα με τον κόσμο και θέλω κι αυτός να νιώθει ένα μαζί μου», προσθέτει η ίδια, έχοντας στο πλάι της τον πατέρα της.

Μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις

Έχει συνεργαστεί με επιτυχημένους επαγγελματίες στο χώρο της μουσικής, όπως ο Walter Affanasief, ο παραγωγός του μουσικού θέματος του "Τιτανικού" ("My Heart Will Go On") και των περισσότερων τραγουδιών της Maria Carey. Μετά από συστατική επιστολή που της έγραψε με επαινετικά λόγια, κατάφερε η Ναυσικά να πάρει την πράσινη κάρτα, που της επέτρεπε να μένει μόνιμα στην Αμερική, κάτι που γίνεται πολύ σπάνια!

Έχει πάρει βραβεία για τραγούδια της σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς, όπως το κορυφαίο μουσικό περιοδικό "Billboard". Έχει γράψει τη μουσική (film scoring) για την ταινία "Are You For Great Sex?" της Cynthia Hsiung και αναδείχτηκε κορυφαία pop τραγουδίστρια για το μήνα "Οκτώβριο 2012" από το μουσικό περιοδικό "StarCentral".

Συμμετείχε το 2007 στην ταινία του Νίκου Περάκη "Ψυχραιμία", ενώ πρόσφατα προσκλήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, που την έφεραν από τη Νέα Υόρκη για να τραγουδήσει στο ετήσιο γκαλά τους.

Συνέντευξη στην Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News