Ειδήσεις

Σήμερα η εν πλω διαμαρτυρία για τα χημικά

Τη στήριξη όλων των συμπολιτών ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Ηρακλείου κατά της "εξουδετέρωσης" των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο και καλεί όλο τον κόσμο να δώσει το "παρών" σήμερα, στις 2:30 το μεσημέρι, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, απ' όπου θα αποπλεύσουν τα τρία σκάφη που θα προσεγγίσουν το πλοίο "Cape Ray".

Η Συντονιστική Επιτροπή Ηρακλείου καλεί επίσης όλα τα σκάφη, αλιευτικά, φουσκωτά, ιστιοπλοϊκά και αναψυχής, να συνοδεύσουν τα τρία σκάφη του εγχειρήματος για λίγα μίλια κατά την έξοδό τους. Καλεί ακόμη τη Σπάρτη, το Γύθειο, την Καλαμάτα, τη Ζάκυνθο, τη Μυτιλήνη και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα να στείλει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης σε αυτή την τόσο κρίσιμη δράση, με κάθε πρόσφορο τρόπο.  

Σε νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε όλοι συνείδηση ότι αυτό το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας αυτή την Παρασκευή, σ' ένα δύσκολο αγώνα, σ' ένα δύσκολο εγχείρημα, που σκοπό έχει να αποτρέψει με μη βίαιο τρόπο την εξουδετέρωση των δικών τους χημικών στη δική μας θάλασσα».

Σημειώνεται πως μετά από πολύ μεγάλες προετοιμασίες και επίπονες προσπάθειες, σε συνδυασμό με τα συντονιστικά των υπόλοιπων νομών της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η εν πλω διαμαρτυρία και θα γίνει προσπάθεια προσέγγισης του M/V "Cape Ray", δηλαδή του πλοίου του Αμερικανικού Ναυτικού που εκτελεί σήμερα το "πείραμα της Μεσογείου" νοτιοδυτικά της Κρήτης, με τρία σκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους της Πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα".

«Σε αυτά θα επιβιβαστούν οι δικοί μας εθελοντές συναγωνιστές, εθελοντές καπετάνιοι, εθελοντές δημοσιογράφοι, εθελοντές γιατροί, Ιταλοί συναγωνιστές από το Συντονιστικό της Καλαβρίας», αναφέρεται.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

Σχόλια