default-image

Με το "μυστρί" τους στο χέρι... στις κινητοποιήσεις

Κρήτη
Με το "μυστρί" τους στο χέρι... στις κινητοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης, αντιδρώντας στους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους και ειδικότερα σε αυτούς που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από 1 Ιανουαρίου του 2015.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες αργά το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συζητήθηκε το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης, συνδεδεμένο με το ζήτημα της ανεργίας στον κλάδο των κατασκευών, το οποίο, όπως τονίστηκε, είναι "απαγορευτικό" για να βγει ένας οικοδόμος στη σύνταξη.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου Γιάννης Γωνιανάκης γι' άλλη μια φορά κάλεσε χθες όλους του οικοδόμους του νομού να οργανωθούν στο συνδικάτο για να «παλέψουμε για την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων, την αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου, την πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως κατέστησε σαφές, μιλώντας στη "Ν.Κ.", τον ερχόμενο Σεπτέμβριο «θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, όπως έχουμε αποφασίσει ως Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και ως Συνδικάτο νομού Ηρακλείου».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης τονίστηκε πως πρέπει να σημάνει συναγερμός στον κλάδο των οικοδόμων, καθώς, όπως είπε ο πρόεδρος κ. Γωνιανάκης, αναμένεται «νέα αντεργατική, αντιασφαλιστική επίθεση από την κυβέρνηση στα εναπομείναντα δικαιώματα των οικοδόμων».

Σημειώνεται πως «η κατάσταση στον κλάδο παραμένει ίδια, με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή ανεργία. Οι συνέπειες της ανεργίας αποτυπώνονται με άμεσο τρόπο στη ζωή του οικοδόμου και της οικογένειάς του.

Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων για τους άνεργους για όλο το διάστημα της ανεργίας», αναφέρεται εξάλλου σχετικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν τη χθεσινή σύσκεψη το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, τονίζοντας παράλληλα ότι «δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης».

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News