default-image

''Η εικόνα του χάους είναι η κανονικότητα της κρίσης''

Κρήτη
''Η εικόνα του χάους είναι η κανονικότητα της κρίσης''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενικευμένη εικόνα χάους στον πλανήτη δεν είναι παρά η κανονικότητα της κρίσης ενός συστήματος που ψάχνει διέξοδο.

Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά δεδομένα θα διαπιστώσει προπαρασκευή ενεργειών που ενδεχομένως να οδηγεί σε κλίμακα οικονομίας πολέμου είπε μιλώντας σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο τμήμα πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης.

Παράλληλα ο καθηγητής στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας μίλησε για τη Δημοκρατία τόσο στην Ελλάδα όσο στην Ευρώπη του σήμερα.

Το neakriti.gr, φιλοξενεί την άποψη του κ. Μιλτιάδη Ελευθεριάδη, η οποία αφορά το θέμα το οποίο σχολιάστηκε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο 9,84 με τον Γιώργο Σαχίνη:

«Όπως άκουσες αγαπητέ Γιώργο και από τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Γιώργο Μαργαρίτη, ο πόλεμος έρχεται όλο και πιο κοντά. Θυμήσου ότι το ίδιο έλεγε και ο κ. Κιτσίκης σε μια παλιότερη συνέντευξη σου το ίδιο όμως μας λέει και η ιστορία.

Όμως το πρόβλημα του πολέμου δεν προκύπτει ούτε από η χαμηλή ανάπτυξη ούτε με τα οικονομικά δεδομένα γενικότερα όπως ισχυρίζεται ο κ. Μαργαρίτης. Τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και όλες οι δυσλειτουργίες είναι και αυτά συμπτώματα του πραγματικού προβλήματος που είναι η ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων.

Όταν οι άνθρωποι είναι ανισσόροποι ψυχολογικά (και είναι) είναι αναπόφευκτο να προκύψουν όλων των ειδών τα προβλήματα. Άνθρωποι ασυνείδητοι μηχανικοί προσανατολισμένοι στην ματεριαλιστική ζωή δεν έχουν καμία πιθανότητα να είναι υγιείς και ψυχολογικά ισορροπημένοι. Αργά ή γρήγορα θα ανισορροπήσουν (όπως και γίνεται) και όλες οι ατομικές δυσλειτουργίες γίνονται κοινωνικές  δυσλειτουργίες  και δυσλειτουργίες κρατών και λαών, (εκμετάλλευση, βία, ανταγωνισμός, απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, μόλυνση περιβάλλοντος, κακομεταχείριση των ζώων, πόλεμοι κ.λπ.).

Όλα αυτά λοιπόν που συμβαίνουν στον πλανήτη μας οφείλονται σε αυτή τη ψυχοπαθολογική κατάσταση που βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των γήινων σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Και θα σου επαναλάβω ότι οι ηγέτες που κυβερνούν παγκοσμίως (και οι οποίοι χρειάζονται ψυχιατρική παρακολούθηση και θεραπεία)  είναι απλά ο καθρέπτης του μαζικού υποσυνείδητου όλων των γήινων.

Ακόμη και αν σκοτώναμε όλα αυτά τα ανδρείκελα θα ξεπεταγόταν άλλοι στη θέση τους γιατί η ανθρωπότητα είναι γεμάτη από ανθρώπους σας και αυτούς.

Η λύση θα ερχόταν αν αλλάζαμε όλοι μας ή τουλάχιστον η πλειοψηφία. Αλλά επειδή η πλειοψηφία αρέσκεται περισσότερο στο να καταναλώνει, να διασκεδάζει ή να κοιμάται παρά να μορφώνεται και να εξανθρωπίζεται αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αποτέλεσμα της ψυχοπαθολογίας των γήινων είναι να εμφανίζονται τακτικά και σε περιοδικά διαστήματα πόλεμοι και άλλες παρόμοιες βίαιες καταστάσεις για να εκτονώνεται για λίγο η συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια που κουβαλάνε στον ψυχισμό τους, να σταματούν για λίγο κουρασμένοι και πληγωμένοι από τις καταστροφές που ίδιοι προκάλεσαν και μετά από λίγο πάλι τα ίδια.

Βέβαια στην σημερινή περίπτωση δεν θα είναι απλά ένας μεγάλος πόλεμος αλλά ένας πυρηνικός πόλεμος ο οποίος θα προκαλέσει τρομακτικό όλεθρο με ανυπολόγιστες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Και αυτό θα είναι μόνο ο πρόδρομος της τελικής καταστροφής που θα αφανίσει όλη σχεδόν την ανθρωπότητα πλην μιας μικρής μειοψηφίας που θα επιβιώσει με μοναδικό κριτήριο το πνευματικό τους επίπεδο και η οποία θα δημιουργήσει την νέα φυλή που θα αποτελείται από όντα υψηλής νοημοσύνης αλλά και αγνής καρδιάς.

Στη νέα χρυσή εποχή που θα δημιουργηθεί μετά από την καταστροφή οι άνθρωποι θα ζουν με αγάπη, ειρήνη σε όλα τα επίπεδα, σύμπνοια, αλληλεγγύη, δημιουργικότητα και σε αρμονία με τους συμπαντικούς νόμους και την παγκόσμια ευφυΐα που οι θρησκείες ονομάζουν Θεό. Θα έχουν υψηλή τεχνολογία και σκάφη διαπλανητικά με τα οποία θα ταξιδεύουν σε άλλα ηλιακά συστήματα και γαλαξίες. Θα έχουν επικοινωνία με ανθρωπότητες που ζουν σε άλλα ηλιακά και αστρικά συστήματα (που είναι αφάνταστα πιο ανεπτυγμένες και πνευματικά και τεχνολογικά από εμάς) και οι οποίοι θα μας βοηθήσουν σε κάθε τομέα της ζωής.

Το ζήτημα αγαπητέ Γιώργο αυτή τη στιγμή δεν είναι να σωθεί ανθρωπότητα  γιατί αυτό είναι αδύνατο, (είναι σαν τον ασθενή στην εντατική που περιμένουμε να τελειώσει από στιγμή σε στιγμή) αλλά η προετοιμασία για το καινούργιο που έρχεται μετά από τον όλεθρο που σύντομα θα απλωθεί σε όλο τον πλανήτη».

Να σαι καλά!

Μιλτιάδης Ελευθεριάδης».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News