Ειδήσεις

Νέα διαμαρτυρία για τον Καρτερό

Κάθε άλλο παρά έχει "κατεβάσει" η θερινή ραστώνη το αγωνιστικό φρόνημα των πολιτών που έχουν ξεσηκωθεί για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα παραλιών και κρατικών "φιλέτων" του νησιού. Για του λόγου το αληθές, η Κίνηση Καρτερού-Γουρνών "SOSτε τις παραλίες" καλεί όλους τους πολίτες, τις συλλογικότητες και τα κινήματα του Ηρακλείου σε νέα γενική συνέλευση την προσεχή Κυριακή 27 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα, για την παραλία του Καρτερού και την ένταξή της στο ΤΑΙΠΕΔ. Και αυτή η κινητοποίηση θα λάβει χώρα στο χώρο του "Ξενία" Καρτερού.  

«Από τη δεκαετία του '90 και μετά η παραλία συνεχώς υποβαθμίζεται με ευθύνη των Δήμων και των κεντρικών κυβερνήσεων, με προφανή πολιτική πρόθεση την επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησής της. Από τα μέσα Μαΐου 2014 το ΤΑΙΠΕΔ την έβγαλε στο σφυρί μαζί με άλλες παραλίες στην υπόλοιπη χώρα, με δικαιολογία την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Ωστόσο, ακόμη και αν πουληθούν όλες οι παραλίες, δε θα μειωθεί το χρέος.

Η απομείωσή του δεν πρόκειται να φτάσει ούτε στο 1% του δημόσιου χρέους της χώρας. Στην πραγματικότητα θέλουν να ξεπουλήσουν την περιοχή με τους ευνοϊκότερους όρους για τον επιχειρηματία που θα την αγοράσει.

Αυτό επιχειρείται εξάλλου και στο παράλληλο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, όπου αποχαρακτηρίζονται ως αιγιαλός μεγάλα τμήματά του με πρόσχημα την ανάπτυξη και ανοίγει ο δρόμος για την επέλαση των "επενδυτών"», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται επίσης: «Η Κίνηση Καρτερού-Γουρνών "SOSτε τις παραλίες" δημιουργήθηκε μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού σε συνέλευση, με στόχο τη διάσωση της παραλίας του Καρτερού, και είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο που αγωνιά για την τύχη της παραλίας Καρτερού και ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Λέμε "όχι" στο ξεπούλημα της παραλίας του Καρτερού. Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς».

Του Μπάμπη Σαββίδη

Σχόλια