Ειδήσεις

Έρευνες για τα λύματα και την δυσοσμία στην Αμμουδάρα

Ανεπανόρθωτη ζημιά στο τουριστικό μας προϊόν δημιουργούν επίμαχες εικόνες, με ασυνείδητους να... ''εκτελούν'' περιβάλλον και τουρισμό, την ώρα μάλιστα που το νησιά μας, "βουλιάζει" από τουρίστες.

Μετά τη σύλληψη ξενοδόχου στο Ρέθυμνο, ο οποίος αποδείχθηκε ο υπαίτιος της ρύπανσης με υγρά λύματα σε παραλία στο Σφακάκι, συναγερμός σήμανε και στην παραλία της Αμμουδάρας, όπου λουόμενοι έκαναν λόγο για λύματα σε συγκεκριμένα σημεία και με τους ίδιους να προσπαθούν να βρουν την… "πηγή" του κακού εξαιτίας και της δυσοσμίας.

Και στην παραλία του Κομμού, ασυνείδητοι ρύπαναν την παραλία, μετά τη διαπίστωση κηλίδων πίσσας κατά μήκος της ακτής. Πολίτες και φορείς ρίχθηκαν το πρωί στη μάχη της καθαριότητας, απομακρύνοντας τις πίσσες από την παραλία.

Δεκάδες είναι τα παράπονα λουομένων και στην παραλία της Αμμουδάρας. Όπως υποστηρίζουν, αντίκρισαν λύματα σε συγκεκριμένα σημεία της ακτής, με τους ίδιους να προσπαθούν να βρουν την "πηγή" του κακού, "ερευνώντας" πιθανά σημεία, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν εικόνες μόλυνσης.

Λίγα βήματα από την παραλία υπάρχει αγωγός ομβρίων στον οποίο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ασυνείδητος να έριξε λύματα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, ο οποίος έσπευσε στο σημείο.

Από τις πρώτες ενδείξεις, ο κ. Σαββάκης εκτιμά ότι υπήρχαν λύματα, ωστόσο όπως είπε, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο χρόνος που συνέβη αυτό.

Για το ζήτημα ενημερώθηκε τόσο η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου όσο και το αρμόδιο τμήμα του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο πάντως, ξενοδόχος είναι όπως αποδείχθηκε ο υπαίτιος της ρύπανσης με υγρά λύματα της παραλίας στο Σφακάκι.

Όπως διαπίστωσαν άνδρες του Λιμεναρχείου, τα υγρά λύματα ξεκινούσαν από ξενοδοχειακή μονάδα και μέσω πλαστικού αγωγού έπεφταν σε παρακείμενο αγροτεμάχιο και από εκεί κατέληγαν στο αμμώδες τμήμα της παραλίας.

Άγνωστη μέχρι στιγμής είναι η αιτία της μόλυνσης που διαπιστώθηκε στην παραλία του Κομμού όπου εμφανίστηκαν κηλίδες πίσσας κατά μήκος της ακτής.

Από νωρίς το πρωί, ο Δήμος Φαιστού και φορείς των Πιτσιδίων προχώρησαν στον καθαρισμό της παραλίας, απομακρύνοντας τις πίσσες οι οποίες θα συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένο σημείο του Βιολογικού για ανακύκλωση.

Σχόλια