Ειδήσεις

Ξεκίνησε η απορρύπανση της παραλίας Κομμός

Συνεχίζονται εντατικά  και σήμερα οι εργασίες καθαριότητας της παραλίας του Κομμού, από τα συνεργεία του Δήμου Φαιστού, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πιτσιδίων Ματάλων, εθελοντικές οργανώσεις καθώς και τους τοπικούς φορείς των Πιτσιδίων οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τη χθεσινή ρύπανση που παρατηρήθηκε στην περιοχή.

Ήδη τα απόβλητα συγκεντρώνονται σε σακούλες και απομακρύνονται από την παραλία η οποία θα παραδοθεί σύντομα στους λουόμενους.

Στις εργασίες καθαριότητας βρέθηκαν σήμερα το πρωί η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, παρουσία και  του αντιδημάρχου κ. Βαγγέλη Πρωτογεράκη, του Αντιπροέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πιτσιδίων Ματάλων κ. Δημήτρη Φασουλάκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πιτσιδίων κ. Λεωνίδα Βοζικάκη, καθώς και του Προέδρου του ΠΣ Πιτσιδίων κ. Καραντινού ενώ στην περιοχή βρίσκονται επίσης εκπρόσωποι των λιμενικών Αρχών από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και το Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου, καθώς και εκπρόσωποι εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων, που πήραν δείγματα προς εξέταση.

Ανοικτό κάλεσμα κάνει ο Δήμος Φαιστού για να ολοκληρωθεί η καθαριότητα η παραλία του Κομμού. Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, σήμερα, συνεχίστηκαν οι εργασίες για τον καθαρισμό της παραλίας από το Δήμο Φαιστού, την Αναπτυξιακή Πιτσιδίων, τον Αρχέλων και από φορείς των Πιτσιδίων που ρίχτηκαν στη μάχη της καθαριότητας της παραλίας μετά τη χθεσινή ρύπανση.

Προκειμένου να γίνει πλήρη καθαριότητα στην πανέμορφη παραλία του νότου ο Δήμος καλεί πολιτιστικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες να συμμετέχουν στην αυριανή ενέργεια καθαριότητας που θα ξεκινήσει στις 8:00π.μ.

Σχόλια