default-image

Πανηγύρι στον Άγ. Ευγένιο για φιλανθρωπικό σκοπό

Κρήτη
Πανηγύρι στον Άγ. Ευγένιο για φιλανθρωπικό σκοπό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Λαοθάλασσα» πλημμύρισε προχθές, όλους τους εξωτερικούς χώρους του Ιερού Ναού του Αγίου Ευγενίου στις Μεσσαμπελιές του Ηρακλείου, αφού η ενορία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενη με τον πιο θερμό τρόπο στο κάλεσμα του Φιλόπτωχου Ταμείου εκφράζοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου του, του πατέρα Δημητρίου Παπαδάκη, για έναν ιερό σκοπό. «Ελάτε να διασκεδάσουμε και να μαζέψουμε χρήματα για τους σύγχρονους Φτωχούληδες Του Θεού»!

Εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης που εκπροσώπησε τη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Λαζαρίδης ως εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου, στελέχη των Δημοτικών Παρατάξεων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Δαγκωνάκης, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΗ και στέλεχος των τεχνικών της ΔΕΗ Γιάννης Βρέντζος αλλά και εκπρόσωποι της εκπαίδευσης όπως ο πρόεδρος των Θεολόγων Γιώργος Στριλιγκάς και των τοπικών Πολιτιστικών συλλόγων, ήταν όλοι εκεί. Έγιναν ένα με τον κόσμο και διασκέδασαν μαζί του.

Ακόμα και οι διοργανωτές δεν πίστευαν στα μάτια τους, βλέποντας πόσο μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου, με τους κατοίκους της ενορίας να δείχνουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι θέλουν να στηρίξουν τους φτωχούς, στηρίζοντας το ταμείο της εκκλησίας, που αποδεδειγμένα βοηθάει πολλές οικογένειες με χρήματα, ρούχα και τρόφιμα κατά τα τελευταία χρόνια.

Από νωρίς το απόγευμα το γλέντι «άναψε για τα καλά» με τον Βασίλη Σκουλά να κάνει την αρχή, μέσα από τα πολύ όμορφα τραγούδια του, που συνδυάζουν τέλεια την έντεχνη με την παραδοσιακή κρητική μουσική. Στο συγκρότημα του Βασίλη Σκουλά συμμετείχαν ο Κώστας Καλλέργης στο λαούτο, ο Δημήτρης Μπέρκης στο μαντολίνο και ο Γιάννης Σπαχής στο λαούτο.

Τις φωτογραφίες μας έστειλε η κ. Μαρία Παγκάλου

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τον Στέφανο Μεσσαριτάκη και το συγκρότημά του (τον Νίκο Γιατρομανωλάκη στο λαούτο, τον Αντώνη Λαζανάκη στην κιθάρα και τον Μηνά Πεγνιωτάκη στα κρουστά) και τον Νίκο Μανιουδάκη με το συγκρότημά του (τον Κώστα Αλεξάκη στο λαούτο και τον Γιώργο Παπουτσάκη στην κιθάρα). Και οι τρεις καταξιωμένοι και γνωστοί καλλιτέχνες αφιλοκερδώς πήραν μέρος στην εκδήλωση και με την εκπληκτική τους μουσική μάγεψαν τις εκατοντάδες κόσμου που ήρθαν να τους ακούσουν.

Όπως αφιλοκερδώς προσέφεραν τα σουβλάκια, τις σαλάτες, τις μπίρες, τα αναψυκτικά, το νερό και το κρασί πολλοί επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στο κάλεσμα του Φιλόπτωχου Ταμείου του Αγίου Ευγενίου.

Συγκινητική ήταν και η προσφορά παιδαγωγών, που είχαν στήσει θεατρικό παιχνίδι και παιδότοπο για τους μικρούς μας φίλους καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ενώ γυναίκες και άνδρες της ενορίας δούλεψαν σκληρά για να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου, ψήνοντας όλη νύχτα και εξυπηρετώντας τις μεγάλες ουρές που είχαν δημιουργηθεί, με τα σουβλάκια να ψήνονται και να καθυστερεί το ψήσιμο τους, ακριβώς επειδή ήταν φρέσκα και όχι προψημένα, κάτι άλλωστε που το «μαρτυρούσε» η νοστιμιά που είχαν.

«Τέτοιο πανηγύρι δεν έχω ξαναδεί», έλεγε με συγκίνηση ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης. Μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιάννης Δαγκωνάκης της ΑΔΕΔΥ, έλεγαν στον πρόεδρο του Φιλόπτωχου Ταμείου πατέρα Δημήτριο Παπαδάκη, ότι βρίσκονται στη διάθεση του, για τη συγκέντρωση και την παράδοση στον Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου, ειδών πρώτης ανάγκης με τελικούς αποδέκτες τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, μέσα από συχνές πρωτοβουλίες που οι ίδιοι θα λαμβάνουν.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News