default-image

Έρευνα αγοράς στο Ηράκλειο από τον Φούχτελ!

Έρευνα αγοράς στο Ηράκλειο από τον Φούχτελ!

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας και εντεταλμένος στην Ελλάδα της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Μάλιστα ο γερμανός αξιωματούχος λίγο πριν τις 5 το απόγευμα επέλεξε να κάνει περίπατο στο κέντρο του Ηρακλείου ζητώντας να επισκεφθεί εμπορικά καταστήματα, με το βλέμμα του να εστιάζεται στα ποσοστά των εκπτώσεων.

Στο πρόγραμμα του κ. Φούχτελ είχαν συμπεριληφθεί επαφές με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την απερχόμενη αλλά και νέα δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, καθώς και με το προεδρείο του εμπροροβιομηχανικού επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Κριτική και από τον Στ. Αρναουτάκη

Την αναθεώρηση της πολιτικής που υλοποιεί στη χώρα μας η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τα τελευταία χρόνια που έχουν προκαλέσει μεγάλη ύφεση, ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρόντος του  Γερμανού υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικών Υποθέσεων, και εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ που επισκέφθηκε τη Περιφέρεια Κρήτης.

«Επί 6 χρόνια έχουμε μια μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρξει βελτίωση όλων αυτών που μας επιβάλλουν, ώστε να υπάρχει ένα αποτέλεσμα υπέρ των πολιτών μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρνατουτάκης.

Στη διάρκεια σύσκεψης στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης παρουσία Γερμανών βουλευτών, εκπροσώπων Γερμανικών φορέων και στελεχών της πρεσβείας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ συζήτησαν θέματα που αφορούν: την προώθηση του Κρητικού τουρισμού στη Γερμανική αγορά, τις δυνατότητες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στη Κρήτη, τη συντονισμένη προώθηση στη Γερμανική αγοράτων Κρητικών ποιοτικών προϊόντων, τη συνεργασία σε επίπεδο αυτοδιοίκησης , εκπαίδευσης και ανάπτυξης  που συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Επίσης μετά την συνάντηση ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της επόμενης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης την Άνοιξη του 2015 στη Κρήτη με οργανωτή και συντονιστή τον κ. Φούχτελ, ο οποίος ήρθε στο νησί για να ενημερώσει σχετικά τους φορείς.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Στη συνάντηση με τον κ. Φούχτελ και βουλευτές από το Γερμανικό Κοινοβούλιο αλλά και εκπροσώπους φορέων της Γερμανίας συζητήσαμε θέματα συνεργασιών.

Ζήτησα την καλύτερη προώθηση των προϊόντων της Κρήτης στη Γερμανική αγορά.  Μάλιστα το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη εκστρατεία προβολής του Κρητικού ελαιολάδου, σε Γερμανικό περιοδικό που διανέμεται σε 24 εκατομμύρια αντίτυπα. Όμως αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα είναι, ότι, πρέπει να μας δουν με διαφορετικό «μάτι», και η κ. Μέρκελ, γιατί επί 6 χρόνια έχουμε μια μεγάλη ύφεση.  Πρέπει να υπάρξει βελτίωση όλων αυτών που μας επιβάλλουν ώστε να υπάρχει ένα αποτέλεσμα υπέρ των πολιτών μας, που «υπηρετούμε».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη μεταφορά τεχνογνωσίας-τεχνολογίας μεταξύ Κρήτης και Γερμανίας, όπως επίσης να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, η προώθηση των Κρητικών προϊόντων στη Γερμανική αγορά. Παράλληλα εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την εφαρμογή του διττού συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης που διασύνδεει την αγορά εργασίας.

«Μας ενδιαφέρει η μεταφορά τεχνολογίας-τεχνογνωσίας μεταξύ των δυο πλευρών. Σε αρκετά θέματα έχουμε κοινές προσεγγίσεις. Είμαι αρμόδιος για το συντονισμό και τη διεξαγωγή της Ελληνογερμανικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη στη Κρήτη», και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε με τον κ. Περιφερειάρχη πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε την καλύτερη προώθηση των Κρητικών προϊόντων στη Γερμανική αγορά. Έχουμε καταφέρει λοιπόν να υπάρχει συνεργασία με μια μεγάλη αλυσίδα λιανεμπορίου που προωθεί τα Κρητικά προϊόντα και μάλιστα το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη διαφήμιση στο περιοδικό που εκδίδει -η εταιρεία-  σε 24 εκ. αντίτυπα. Τέλος συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στη Κρήτη».

Ματαιώθηκε το ραντεβού με το δήμαρχο

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Κουράκης, ματαίωσε την επικείμενη εθιμοτυπική συνάντηση που θα είχε με τον κ. Φούχτελ.

Πηγές από τη Λότζια αναφέρουν πως δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος για τη συγκεκριμένη συνάντηση, ούτε ουσιαστικό περιεχόμενο στη συνομιλία που θα είχε με τον κύριο Φούχτελ, γι' αυτό και επέλεξε να αποφύγει τη συνάντηση με... κομψό τρόπο.

Μάλιστα αναμένεται να  έχει ξεχωριστές συναντήσεις με δύο από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στην Κρήτη τους Μ. Βαμιεδάκη και Μ. Χαλκιαδάκη.

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αρνηθεί επαφές με επιτετραμμένους - τοποτηρητές"

Την αντίδραση της στην επίσκεψη Φούχτελ και τις συναντήσεις που θα έχει, έχει ήδη εκφράσει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει αναλυτικά:

"Τι θα ζητήσει και από ποιόν ο κ. Φούχτελ στις συναντήσεις του με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πόλη μας;

Μήπως, τρόπους και μέσα, για την προώθηση συμφερόντων «φιλικών» του εταιρειών σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ενέργειας;

Μήπως για να μεγαλώσει την παρέμβαση - δική του και της Τρόικας - στα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης;

Ή μήπως, λίγο πριν την εγκατάσταση των νέων αυτοδιοικητικών αρχών, ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Ελλάδας (!!), θέλει να κάνει σαφή τον ρόλο και την παρεμβατικότητα του ;

Ο κ. Φούχτελ είναι γνωστό και ποιος είναι και τι εκπροσωπεί.

Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν να σταματήσει η αποικιοκρατική του δράση στη χώρα μας.

Οι οδηγίες και δράσεις πλήρους ιδιωτικοποίησης και διάλυσης της κοινωνίας, της οικονομίας , της εκπαίδευσης μας, είναι η ατζέντα του κ. Φούχτελ.

Οι Αυτοδιοικητικές Αρχές δεν μπορούν να συμμετέχουν σε συζητήσεις αυτού του περιεχομένου. Δεν μπορούν να γίνουν συνένοχοι στην καταστροφή του τόπου μας και του λαού μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News