Ειδήσεις

''Οδηγούμε με ασφάλεια'' (Ηχητικό)

«Επειδή» η ψευδαίσθηση της αθανασίας όσων απρόσεκτα οδηγούν, και όσων -ιδιαίτερα νέων - μεθούν με την ταχύτητα, δεν είναι παρά μια ανόητη «ψευδαίσθηση».

«Επειδή» ο άδικος θάνατος ή ο τραυματισμός στην άσφαλτο, είναι το πιο επώδυνο κοινωνικό σκάνδαλο, η πιο μεγάλη πηγή πόνου για τις οικογένειες και τους αγαπημένους των αδικοχαμένων,

«Επειδή» είναι απολύτως εφικτό να μειωθεί, ακόμη και μέχρι εξαφανίσεως, ο αριθμός των θυμάτων, που στην Κρήτη είναι ο υψηλότερος, αναλογικά, στην Ευρώπη.

Γι΄ αυτό, οι κοινωνικοί φορείς που υπογράφουν την πρόσκληση κινητοποίησης για την πρόληψη των οδικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στους δρόμους της Κρήτης, καλούν τον κάθε ένα και την κάθε μία να λάβει μέρος στην ανοικτή, πολυεπίπεδη, ολοήμερη εκδήλωση που συνδιοργανώνουν γι' αυτό το σκοπό, την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, στο Thalassa beach bar, στην Αμμουδάρα, από τις 11:00 π.μ.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι:

- Σύλλογος ΑΜΕΑ ν. Κρήτης "Το Μέλλον", Παρολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης

- Αθλητικός Σύλλογος «Η Μεγαλόνησος», Παρολυμπιονίκης Γιώργος Καπελλάκης

-  Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (ΕΠΣΗ)

- ΠΑΕ ΟΦΗ

- ΠΑΕ Εργοτέλης

-  Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

- Παγκρήτιος Σκοπευτικός Σύλλογος

- Ποδηλατικός Όμιλος Ηρακλείου «Κάστρο»

- Τοπική Επιτροπή Ποδηλασίας Κρήτης

- Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Μεσσαράς

- Γυμναστική Ένωση Μεσσαράς

-  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

- Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας

- Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης

- Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης

- Σωματείο Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ανατολικής Κρήτης

- Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου

- Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου

- Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα»

- Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «Αρετούσα»

- Σύλλογος Φίλων και Συγγενών Ψυχικά Ασθενών Ηρακλείου «Κρίκος»

- Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου Κρήτης

- Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου

- Πρόσκοποι Ηρακλείου

- Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ.

- Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ηρακλείου «PALSO»

- Σύλλογος Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης

- Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Ηρακλείου

- Σύλλογος Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Πόλεως Ηρακλείου

- ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Α.Ε.

- Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου Α.Ε.

- ΟΙ Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. «Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη & Οικονομική Ιδιοτέλεια»

- Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ηρακλείου «HOPE= ΕΛΠΙΔΑ»

- Εθελοντές «Προτέκτα» Ηρακλείου

- Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου

- Critical Mass Heraklion

- Επιστημονική Επαγγελματική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Ν. Ηρακλείου

- Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης      

- ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας

- Οφθαλμολογική Εταιρεία Κρήτης

και το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη

Στα πλαίσια της διοργάνωσης προγραμματίζονται Τουρνουά Beach Volley, Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5x5 με την ευθύνη της ΕΠΣΗ και Τουρνουά Basket με την ευθύνη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.. Θα συμμετέχουν ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες του Νομού Ηρακλείου, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, πρώην και νυν Διοικήσεις ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών Σωματείων καθώς και ερασιτεχνικές ομάδες Volley και Basket. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν και ομάδες-παρέες φίλων που θα συσταθούν για να συμμετέχουν σε όποιο από τα τρία τουρνουά επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους στην γραμματεία της διοργάνωσης.

Ταυτόχρονα προγραμματίζονται μουσικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία του Thalassa Beach Bar, δίπλα στην πισίνα, με συναυλία από τον Μανώλη Κονταρό και καλοκαιρινή μουσική με γνωστούς μουσικούς παραγωγούς τοπικών, νεανικών, μουσικών ραδιοφώνων- χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης μέχρι αργά το απόγευμα.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν κατά την έναρξη της εκδήλωσης εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία.

Εμείς μπορούμε, έλα κι εσύ!

Για δηλώσεις συμμετοχής στο τουρνουά ποδοσφαίρου, Beach Volley και Μπάσκετ αρκεί ένα e-mail ή τηλέφωνο στο Πολιτικό Γραφείο του Λ. Αυγενάκη ή μήνυμα στην σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook:

facebook.com/DriveSafelyCrete

Πολιτικό Γραφείο Λ. Αυγενάκη:

Νίκος Κερερές - τηλ. 2103239160 / e-mail: avgenakis@gmail.com

Fax: 2103706015

Αθανασία Αγγελάκη - τηλ. 2810301178 / e- mail: info@avgenakis.gr

Fax: 2810301179

Εκπρόσωποι συνδιοργανωτών φορέων καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση της 3ης Αυγούστου και να ενισχύσει το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια»

Βασίλης Ανδρεαδάκης, Πρόεδρος Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης - Διάσωσης Ανατολικής Κρήτης: «Είναι χρέος όλων μας να συμμετέχουμε σε μια εκδήλωση που περνά το σημαντικότερο ίσως μήνυμα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Εάν δεν αλλάξουμε οδηγικές συνήθειες, εάν δεν μάθουμε να οδηγούμε με ασφάλεια, τότε και το πιο ασφαλές οδικό δίκτυο θα είναι ανεπαρκές. Τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη αποτελούν ίσως μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου. Είναι καιρός να σταματήσουμε να θρηνούμε νεκρούς στην άσφαλτο.»

Τσικριτσάκης Νίκος, Πρόεδρος Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου Κρήτης: «Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί μια μεγάλη διοργάνωση από δεκάδες φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης, με σκοπό να περάσουμε το μήνυμα ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, είμαστε εμείς οι ίδιοι και η οδηγική μας παιδεία. Η απάντησή μας σε αυτήν την δυσμενή επίπτωση είναι η ασφαλής οδήγηση. Πολλά τροχαία θανατηφόρα ή μη ατυχήματα, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν αυτοί που τα προκάλεσαν οδηγούσαν με ασφάλεια. Γι' αυτό καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες να συμμετέχουν σε αυτή την ανοιχτή διοργάνωση με σπουδαίο κοινωνικό χαρακτήρα.

Ανταλκίδας Μαρκογιαννάκης, Πρόεδρος Παγκρητίου Σκοπευτικού Συλλόγου: «Ως Παγκρήτιος Σκοπευτικός Σύλλογος συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια». Η ασφάλεια στους δρόμους είναι πολιτισμός, είναι σεβασμός στην ζωή του άλλου, και χαρακτηριστικό μιας πολιτισμένης κοινωνίας. »

Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου: «Είναι μια πρώτη καλή αρχή, η οποία θα έχει και συνέχεια. Σαράντα και πλέον φορείς από διαφορετικούς χώρους, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και επιδιώκουμε να περάσει το μήνυμα ότι πέραν από τις αναγκαίες βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, οφείλουμε να βελτιώσουμε την οδηγική μας συμπεριφορά. Οφείλουμε να οδηγούμε με ασφάλεια, όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος της διοργάνωσης. Η προσπάθειά μας αυτή δεν σταματά στην εκδήλωση της 3ης Αυγούστου, στην Αμμουδάρα. Η εκδήλωση είναι η αρχή σε μια σειρά δράσεων που θα συμβάλλουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Κρήτης, που ευελπιστούμε να ανατρέψουν την δυσάρεστη πρωτιά της Κρήτης στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.»

Σχόλια