default-image

Συζήτηση ε'φ όλης της ύλης με τον πρέσβη της Κορέας

Κρήτη
Συζήτηση ε'φ όλης της ύλης με τον πρέσβη της Κορέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συζήτηση εφ' όλης της ύλης με τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης είχε χθες το βράδυ ο πρέσβης της Κορέας, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Η συνάντηση συνοδεύτηκε από δείπνο εργασίας, το οποίο παρατέθηκε σε γνωστό εστιατόριο με θέα το λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο Κορεάτης πρέσβης επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα τοπικά ζητήματα, όσο και τη δημοσιογραφική επικαιρότητα.

Ο κ. Gil Sου Shin που παρατήρησε τις συχνές απογειώσεις - προσγειώσεις αεροσκαφών, ζήτησε να ενημερωθεί για την τουριστική κίνηση στο νησί και την υποδοχή των ξένων επισκεπτών στο "Νίκος Καζαντζάκης", ακόμη για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου και την επισκεψιμότητα στην Κνωσό.

Ο ίδιος συζήτησε εκτενώς με τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης ζητήματα της πολιτική και τοπικής επικαιρότητας ζητώντας να ενημερωθεί και για ζητήματα όπως η υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Ο πρέσβης της Κορέας βρέθηκε στην Κρήτη για να βραβεύσει τους Κρήτες βετεράνους που πολέμησαν στην Κορέα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "NANA BEACH", προσπάθεια που υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του προξένου της Κορέας στο νησί μας κ. Μιλτιάδη Καράτζη.

Ο πρέσβης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Δημοκρατίας της Κορέας, στους Βετεράνους του πολέμου, στο νησί μας, τόσο για τη συνεισφορά όσο και για τις θυσίες τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο πρέσβης της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί μνημείο πεσόντων στην Κρήτη από τους Κορεάτες ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής.

Παράλληλα προσκάλεσε τους ίδιους και τις οικογένειες τους στην Κορέα η οποία όπως είπε έχει εξελιχθεί σε μια μοντέρνα βιομηχανική χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News