Ειδήσεις

Ετοιμάζονται στα Ζωνιανά για τη γιορτή του βοσκού

Σε θεσμό πλέον έχει εξελιχθεί η Παγκρήτια Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, με φανατικούς μάλιστα θαυμαστές.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Κυριακή 27 Ιουλίου και θα είναι η 7η συνεχή χρονιά με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής και τους  φορείς του χωριού να απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα.

Εκτός από την ανάδειξη των ηθών, των συνηθειών και της ζωής των βοσκών της οροσειράς του Ψηλορείτη, παράλληλα οι νοικοκυρές θα παρουσιάσουν τις ιδιαίτερες σπιτικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας, με συνταγές και μεθόδους παρασκευής, όπως τις έμαθαν από τις μητέρες και τις γιαγιάδες τους.

Μαζί τους η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής Φίλων Γαστρονομίας Κρήτης,  με μοναδικές γαστριμαργικές προτάσεις από αγνά τοπικά προϊόντα.

Στο επίκεντρο πάντως των εκδηλώσεων θα είναι και φέτος το τυρί. Το γιγαντιαίων διαστάσεων τοπικό κεφαλοτύρι, που ζυγίζει περίπου ένα τόνο!

Το τυρί, παρασκευάστηκε από τους τυροκόμους του χωριού με την βοήθεια των τυροκόμων και του προσωπικού του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου, το οποίο αφού κοπεί θα προσφερθεί στο κοινό όπως κάθε χρόνο.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου.

Σχόλια