Ειδήσεις

Νερό... με δελτίο στον Κάμπο των Χανίων

Με το δελτίο… γίνεται πλέον η άρδευση 45000 καλλιεργήσιμων στρεμμάτων στον κάμπο των Χανίων. Η έλλειψη ικανών ποσοτήτων νερού έφερε τα πρώτα περιοριστικά μέτρα.

Το νερό-νεράκι λένε πλέον παραγωγοί αλλα και ξενοδόχοι στον κάμπο των Χανίων από την Αγιά έως και το Κολυμπάρι. Οι ΤΟΕΒ Αγιάς Μαρίνας Πλατανιά, Κολυμβαρίου και Αγιάς προχωρουν ήδη σε περικοπές της άρδευσης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αρδευσης των παραγωγών των ξενοδόχων  αλλά και κατοίκων αυτών των περιοχών.

Έτσι το νερό δίνεται πλέον με δελτίο και εκ περιτροπής, ενώ για τον Αύγουστο υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν περισσότεροι περιορισμοί.Σύμφωνα μάλιστα με εκπρόσωπο των ΤΟΕΒ μπορεί να διακοπεί για 10 ημέρες η παροχή νερού άρδευσης σε ξενοδοχεία, καθώς έχουν προτεραιότητα οι καλλιέργειες.

Το σοβαρό πρόβλημα προέκυψε, καθώς το επιφανειακό νερό είναι ελάχιστο, στο υπόγειο νερό που υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες γίνεται κακοδιαχείριση υπάρχουν απώλειες λογω κακής κατάστασης στα δίκτυα άρδευσης, ενώ και το φράγμα Βαλσαμιώτη δεν έχει ακόμα συνδεθεί με το δίκτυο άρδευσης.

Σχόλια