Ειδήσεις

Κατάπιε σφαίρα 3χρονο αγοράκι από τα Χανιά

Εξιτήριο πήρε χθες από την Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ ένα 3χρονο αγοράκι από τα Χανιά, που κατάπιε ένα σφαιρίδιο φλόμπερ. Στο μεταξύ, την προηγούμενη ημέρα είχε πάρει εξιτήριο από την εν λόγω κλινική ένας άλλος συντοπίτης του μπόμπιρας, ηλικίας μόλις 9 μηνών, που κατάπιε ένα αγιοκωνσταντινάτο!

Ευτυχώς και τα δύο παιδιά που διακομίστηκαν από τα Χανιά αρχικά στο Βενιζέλειο και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ έφυγαν από το νοσοκομείο δίχως να γίνει κάποια χειρουργική επέμβαση και έχοντας αποβάλει μέσω κοπράνων τα αντικείμενα που κατάπιαν. Αγκαλιά με τους γονείς τους και καλά στην υγεία τους αναχώρησαν και τα δύο παιδιά, που παρακολουθούνταν από το περασμένο Σάββατο, οπότε διακομίστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή από τους γονείς τους, που καρδιοχτύπησαν όταν εκεί που δεν το περίμεναν συνέβη το απρόοπτο, να καταπιούν δηλαδή μικρά "ξένα σώματα".

Δεκάδες στο μεταξύ είναι οι περιπτώσεις παρόμοιων περιστατικών που έχουν σημειωθεί και έχουν αντιμετωπιστεί από την εν λόγω κλινική του νοσοκομείου.

«Όσο και αν ακούγεται περίεργο, τα καταφέρνουν να καταπιούν ξένα αντικείμενα παντός είδους», αναφέρεται σχετικά από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Από παραμάνες και φυλαχτά μέχρι ματάκια και κουμπιά καταφέρνουν όχι μόνο να βάλουν στο στόμα τους μικρά παιδιά, αλλά και να τα καταπιούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι γονείς πάντως, αλλά και όσοι τυγχάνει να προσέχουν παιδιά θα πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα!

Της Ιωάννας Βλαχάκη

Σχόλια