default-image

Ν. Δένδιας: "Αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων για αντιμετώπιση μεταναστευτικού"

Ελλάδα
Ν. Δένδιας: "Αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων για αντιμετώπιση μεταναστευτικού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων επιδιώκει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, όπως τόνισε στην αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις επίτροπο της ΕΕ Σεσίλια Μάλστρομ, με την οποία συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Καλωσορίζοντας την Ευρωπαία επίτροπο, ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, με αφορμή και τη χθεσινή επίσκεψή της στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μυτιλήνη:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η κατάσταση στη Μυτιλήνη φαίνεται όσο καλή όσο πιστεύω ότι είναι. Γιατί για εμάς, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αποτελούσε ντροπή η προηγούμενη κατάσταση. Και πέρα από την προβολή του θέματος, υπήρχε και ένα ζήτημα ανθρωπιστικό, καθώς επρόκειτο για μία τραγική κατάσταση. Νομίζω, λοιπόν, ότι τώρα έχουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα».

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας και η κ. Μάλστρομ, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, επισήμαναν την πρόοδο που επιτεύχθηκε από την Ελλάδα στον τομέα της Μετανάστευσης και του Ασύλου τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη και στη συνεργασία που υπήρξε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο υπουργός ανέφερε στην επίτροπο ότι και με τη νέα του ιδιότητα στην κυβέρνηση θα προσπαθήσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News