Ειδήσεις

Τιμή στους Κρήτες Βετεράνους της Κορέας

Οι βετεράνοι του πολέμου της Κορέας στην Κρήτη βραβεύτηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο NANA BEACH από τον Πρέσβη της Νοτίου Κορέας, προσπάθεια που υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του προξένου της Κορέας στο νησί μας κυρίου Μιλτιάδη Καράτζη.

«Θα κρατούμε πάντα στην μνήμη μας το κουράγιο και τη γενναιότητά σας», δήλωσε ο πρέσβης της Νοτίου Κορέας, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα επιλεγεί σημείο στο νησί μας για τη δημιουργία μνημείου πεσόντων, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη μνήμη τους.

Με το μετάλλιο των πρεσβευτών της Ειρήνης τιμήθηκαν 90 Κρήτες Βετεράνοι του Πολέμου της Κορέας, που έδωσαν μάχες για τις αρχές της δημοκρατίας και της Ελευθερίας της χώρας, πριν από 60 χρόνια.

Ο πρέσβης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Δημοκρατίας της Κορέας, στους Βετεράνους του πολέμου, στο νησί μας, τόσο για τη συνεισφορά όσο και για τις θυσίες τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Για την σύρραξη που έφερε αντιμέτωπα τα 2 Κορεατικά κράτη από τον Ιούνιο του 1950 έως τον Ιούλιο του 1953 και αποτέλεσε ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του Ψυχρού Πολέμου, Κρητικοί θυμούνται…

Ο πρέσβης της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί μνημείο πεσόντων στην Κρήτη από τους Κορεάτες ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής.

Παράλληλα προσκάλεσε τους ίδιους και τις οικογένειες τους στην Κορέα η οποία όπως είπε έχει εξελιχθεί σε μια μοντέρνα Βιομηχανική χώρα.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια