Ειδήσεις

''Ολέθριο για την Ελλάδα το οικονομικό εμπάργκο στη Ρωσία''

Τις οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα της απόφασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει νέα μέτρα οικονομικού περιεχομένου - Ενέργεια, Τραπεζικός Τομέας - στη Ρωσία με εντολή των ΗΠΑ και τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσει και η χώρα μας επισημαίνει με παρέμβαση του στο Ράδιο 9,84 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, ο επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού κ. Αντίπας Σηφάκης.

Επικεντρώνεται στις συνέπειες που θα έχει αυτή η απόφαση - και η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας - στον τομέα του τουρισμού και επισημαίνει ότι αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη θέση - στάση, γι' αυτή τη νέα πληγή των Ελλήνων ευρωβουλευτών και δη των Κρητικών.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημερινό συμβούλιο συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.


Παράλληλα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, θα συζητηθούν: Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ και τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράκ.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους ομολόγους τους των χωρών - εταίρων της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που θα παραθέσει η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Catherine Ashton.


Αύριο Τετάρτη 23 Ιουλίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στην ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνεται η παρουσίαση του προγράμματος της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, η ενδιάμεση αξιολόγηση της Στρατηγικής Europe 2020, καθώς και η προσχώρηση της Λιθουανίας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

Τέλος, την ίδια ημέρα, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην Υπουργική Συνάντηση χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Σχόλια