Ειδήσεις

Έπεσε και άλλο μπαλκόνι στα Καμίνια

Μπαλκόνια... πάνε και έρχονται στο Ηράκλειο! Προχθές είχαμε μια ακόμα πτώση μπαλκονιού σε κεντρική περιοχή της πόλης, και συγκεκριμένα στα Καμίνια. Δίχως ευτυχώς, λόγω μάλλον της ημέρας και της ώρας, να υπάρξει κάποιος τραυματισμός...

Το νέο περιστατικό, που έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα Καμίνια. Στην οδό Ευαγγελιστρίας 18, κοντά στη συμβολή του δρόμου με τη λεωφόρο των 62 Μαρτύρων. Το μπαλκόνι του β' ορόφου του κτηρίου δεν έκανε... απλώς πτώση, αλλά κανονική... πτήση προσγείωσης, αφού, πέφτοντας, γκρέμισε κυριολεκτικά και το αποκάτω μπαλκόνι του α' ορόφου! Το αποτέλεσμα ήταν πάνω στο μικρό αλλά αρκετά πολυσύχναστο δρόμο να σχηματιστεί ένας λόφος από μπάζα, σίδερα και κάγκελα.  

Από τύχη ευτυχώς την ώρα εκείνη δεν περνούσε από κάτω κάποιος ανυποψίαστος περαστικός και δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Στο σημείο θα γίνει σήμερα αυτοψία από τους μηχανικούς της Πολεοδομίας Ηρακλείου. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει μπαλκόνι στην πόλη του Ηρακλείου.

Ουκ ολίγα είναι τα ανάλογα περιστατικά. Με σημείο αναφοράς, το τραγικό συμβάν προ 7ετίας, όταν μια ανυποψίαστη μαθήτρια δέχτηκε, σε κάθετη οδό της Καλοκαιρινού, στηθαίο μπαλκονιού από ύψος 8 μέτρων...

Η 17χρονη τότε και 24χρονη σήμερα κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά και ακόμα διανύει το δικό της προσωπικό "Γολγοθά" από τις σοβαρές σωματικές βλάβες που υπέστη.

Προ λίγου καιρού μάλιστα είχε γίνει και το δικαστήριο σε β' βαθμό, όπου ο ιδιοκτήτης του κτίσματος και ο εργολάβος κρίθηκαν εκ νέου ένοχοι, με το δικαστήριο να επιβάλλει 16 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή στον ιδιοκτήτη και 10 μήνες με 3ετή αναστολή στο εργολάβο.

Του Μπάμπη Σαββίδη

Σχόλια