default-image

Νέο μέτωπο για αυθαίρετα στον καταυλισμό

Κρήτη
Νέο μέτωπο για αυθαίρετα στον καταυλισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα γενιά αυθαίρετων παραπηγμάτων φαίνεται πως ξεφυτρώνει τις τελευταίες ημέρες στον καταυλισμό των αθίγγανων στη Νέα Αλικαρνασσό. Στο ''στόχαστρο'' των Αρχών έχουν μπει νέες κατασκευές που ξεφύτρωσαν από το πουθενά μέσα στο καταυλισμό και μάλιστα  σε κοντινή απόσταση από το ραντάρ του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης.

Ήδη η  Πολεοδομία Ηρακλείου προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες για τη βεβαίωση των παραβάσεων και τον λόγο έχουν πλέον οι Αστυνομικές Αρχές και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Φαίνεται πως πλέον και εν μέσω θέρους ανοίγει ένα ακόμα θερμό μέτωπο, στο πολύχρονο σίριαλ των αντιπαραθέσεων μεταξύ των αθίγγανων και των αρμόδιων υπηρεσιών με φόντο τις αυθαιρεσίες στο χώρο του καταυλισμού.

Πριν από λίγες ημέρες η Πολεοδομία Ηρακλείου ενημερώθηκε επίσημα για νέα αυθαίρετα κτίσματα στο καταυλισμό. Η καταγγελία έγινε από κρατική υπηρεσία και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την ΥΠΑ που είδε θορυβημένη να σηκώνονται νέες παράγκες και κτίσματα κοντά σε δικούς της χώρους και εγκαταστάσεις, αφού ως γνωστόν πάνω από το καταυλισμό βρίσκονται ραντάρ του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Μετά τη καταγγελία που δέχτηκε από την ΥΠΑ, η Πολεοδομία, όπως ανέφερε στη ''Ν.Κ.'' ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Βασιλάκης, απέστειλε κλιμάκιο προκειμένου να κάνει αυτοψία στο καταυλισμό.

Στις 10 Ιουλίου, το κλιμάκιο με 5 συνολικά υπαλλήλους, βρέθηκε στη περιοχή. Δεδομένου πως στη Πολεοδομία έχουν καταγεγραμμένη λίστα των κτισμάτων και των παραγκών που υπάρχουν στο καταυλισμό δεν άργησαν να αντιληφθούν πως υπήρξαν νέες ''προσθήκες''. Οι ίδιοι κατέγραψαν τα νέα αυθαίρετα παραπήγματα και προσπάθησαν να επιδόσουν τα προβλεπόμενα έγγραφα με τα πρόστιμα στους διαμένοντες.

Ωστόσο έγιναν κόκκινο πανί για τους αθίγγανους και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μπροστά στις αντιδράσεις, επιστρέφοντας πίσω στην υπηρεσία.

Οι υπάλληλοι πάντως συνέταξαν τις εκθέσεις τους και τα πρωτόκολλα κατεδάφισης τα οποία και απεστάλησαν αρμοδίως προς την τοπική ΕΛ.ΑΣ. για τις περαιτέρω ενέργειες.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, η πλευρά του δήμου και της Πολεοδομίας έκανε τις δικές της ενέργειες. Και πλέον τον λόγο για την αποκατάσταση της νομιμότητας έχει η αστυνομία, όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης που είναι αρμόδια για το κομμάτι των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων.

Από την Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβληθεί μηνύσεις, συγκεκριμένα έναν μήνα νωρίτερα στις 10 Ιουνίου, έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε έγγραφα, τέσσερις μηνύσεις και ένα αυτόφωρο κατά συγκεκριμένων ιδιοκτητών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News