Ειδήσεις

Το γλέντι των φτωχών

«Κανονικό ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προβλέπεται απόψε με το γλέντι των φτωχών στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Ευγενίου στις Μέσαμπελιές. Υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο πατέρας Δημήτριος Παπαδάκης, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη πολλών ενοριτών της περιοχής, που έχουν εκτιμήσει το έργο του του»…

Γνωστοί Κρητικοί καλλιτέχνες θα παίξουν και θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς.

Καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρείται ότι δέχτηκαν αφιλοκερδώς να συμμετάσχουν, παίζοντας και τραγουδώντας, γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Σκουλάς, με τους Κώστα Καλλέργη στο λαούτο, τον Δημήτρη Μπέρκη στο μαντολίνο και τον Γιάννη Σπαχή στο λαούτο. Ο Στέφανος Μεσσαριτάκης, με τους Νικόλαο Γιατρομανωλάκη στο λαούτο, Αντώνη Λαζανάκη στην κιθάρα και τον Μηνά Πεγνιωτάκη στα κρουστά. Και τον Νικόλαο Μανιουδάκη, με τους Κώστα Αλεξάκη στο λαούτο και Γιώργο Παπουτσάκη στην κιθάρα.

Όμως, και τα σουβλάκια, οι σαλάτες, οι μπίρες, το κρασί και τα αναψυκτικά είναι πάλι από ευγενικές προσφορές επιχειρηματιών από διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου. Οι οικογένειες που θα πάνε, θα μπορέσουν να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν πληρώνοντας ελάχιστα χρήματα, κάνοντας όμως ένα τεράστιο καλό, με το ένα ευρώ στο σουβλάκι, ένα ευρώ τα αναψυκτικά, ένα ευρώ τη μπίρα, δύο ευρώ τη σαλάτα και ένα ευρώ το μπουκάλι 500 γραμμαρίων με το βιολογικό κρασί που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν.

Το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού του Αγίου Ευγενίου, τα τελευταία χρόνια έχει επιτελέσει σημαντικό έργο με την ευθύνη του παπά Δημήτρη. Μια ομάδα πάνω από είκοσι επιφανών και ευαίσθητων επιχειρηματιών που ανήκουν στην ενορία του Αγίου Ευγενίου, από την αρχή δήλωσαν αμέριστη εμπιστοσύνη και στήριξη του έργου του Φιλόπτωχου Ταμείου του Αγίου Ευγενίου.

Στο γλέντι των φτωχών, θα υπάρχει πάλι με αφιλοκερδείς προσφορές παιδαγωγών, μία μικρή παιδική χαρά, για να περάσουν καλά και οι μικροί μας φίλοι, που θα χαρούν και θα έχουν και πολλές εκπλήξεις την ώρα που οι γονείς τους θα τρώνε και θα χορεύουν…

Προσφέρει έργο

Το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού του Αγίου Ευγενίου το Σεπτέμβριο μοίρασε με τη συνεργασία των διευθυντών των σχολείων της περιοχής σχολικά είδη σε είκοσι παιδάκια φτωχών οικογενειών και τα Χριστούγεννα δώρα στα ίδια παιδάκια. Επίσης, προσφέρει μηνιαία βοήθεια μέχρι στιγμής σε δύο φτωχές οικογένειες, ενώ με τη συνεργασία των τοπικών φορέων βοηθάει σε μόνιμη βάση όποιον χτυπήσει την πόρτα του, στο μέτρο του δυνατού, σε είδη και σε χρήματα. Πρόσφατα προσέφερε οικονομική βοήθεια σε άπορο συνάνθρωπο που έπρεπε να εγχειριστεί.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

Σχόλια