default-image

Οι λεπτομέρειες για το εγγυημένο εισόδημα (video)

Οι λεπτομέρειες για το εγγυημένο εισόδημα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμος της Κρήτης με 25 χιλιάδες κατοίκους εντάσσεται στις 13 περιοχές της χώρας όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το σχέδιο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, όπως αποκάλυψε μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV",  ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.  

Ο ίδιος εξήγησε αναλυτικά τι προβλέπεται για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με τη θεσμοθέτηση ενιαίου επιδόματος, όσο και το ποιοι το δικαιούνται.

Ο κ. Κεγκέρογλου αποκάλυψε αρκετές από τις σκέψεις που γίνονται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, εξήγησε ακόμη πως προωθείται ενιαίο ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης, το σχεδιασμός για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και αναφέρθηκε σε όλα τα στοιχεία που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Στο θέμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά, προς το παρόν, αναφέρθηκε και σήμερα σε δηλώσεις του ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου ξεκαθάρισε καταρχήν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στις συντάξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το θέμα του ύψους των συντάξεων έχει κλειδώσει. Δεν θα υπάρξει νέα μείωση».

Στο θέμα των τελευταίων ημερών, εξήγησε ότι το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» θα είναι ένα συμπλήρωμα το οποίο θα δοθεί σε όσους έχουν μηδενικό ως ελάχιστο εισόδημα, με σκοπό να ανεβάσει τα μηναία τους έσοδα στα 400 ευρώ.

Θα αποτελέσει ωστόσο, όπως εξήγησε, μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο αυτός που λαμβάνει το επίδομα θα προσφέρει στην κοινωνία, ενώ θα γίνονται και κινήσεις για την απορρόφησή του στην αγορά εργασίας. Τόνισε ότι κάποιος που θα λαμβάνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δεν αποκλείεται από άλλα επιδόματα ή παροχές, όπως το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Τα τεκμήρια, επίσης, δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, αρχικά, πιλοτικά σε 13 Δήμους της χώρας.

Αύξηση στις δόσεις

Αναφερόμενος στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, υποστήριξε το κυβερνητικό σχέδιο για τις «100 δόσεις», στις οποίες θα επιμένει η ελληνική πλευρά στην επόμενη συνάντησή της με τους επικεφαλής της τρόικας το φθινόπωρο, σημειώνοντας ότι «δεν είναι θέμα δόσεων, πρέπει να γίνουν κι άλλα».

Ενώ σχετικά με τις δόσεις που μπορεί να καταβάλει κάποιος οφειλέτης, τόνισε ότι στην πλειονότητα των ασφαλιστικών ταμείων μπορεί να ξεχρεώνει σταδιακά με ό,τι μπορεί να προσφέρει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News