default-image

Δύο κοριτσάκια 9 και 3 ετών τραυματίστηκαν σε τροχαία

Κρήτη
Δύο κοριτσάκια 9 και 3 ετών τραυματίστηκαν σε τροχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο κορίτσια ηλικίας 3 και 9 ετών έπεσαν τις τελευταίες ώρες θύματα τροχαίων ατυχημάτων και δίνουν τη δική τους μάχη στο ΠΑΓΝΗ.

Πιο σοβαρή από τις δύο περιπτώσεις κρίνεται του 9χρονου κοριτσιού από την Αυλή Πεδιάδος που χτυπήθηκε από Ι.Χ. και βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Εντατική Μονάδα του ΠΑΓΝΗ.

Οι γιατροί τόσο στο Βενιζέλειο, που μεταφέρθηκε αρχικά, όσο και στο ΠΑΓΝΗ επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για τη σωτηρία του μικρού κοριτσιού, καθώς έχει υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις στο θώρακα και τα σπλάχνα.

Η 9χρονη, που βρισκόταν με την γιαγιά του στο χωριό και οι γονείς του που εργάζονταν ενημερώθηκαν αργότερα για το ατύχημα, υποβλήθηκε χθες το απόγευμα σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Το κοριτσάκι, άγνωστο ακόμα υπό ποιες ακριβώς συνθήκες, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στη διασταύρωση που βρίσκεται έξω από το χωριό Αυλή και τραυματίστηκε σοβαρά.

Σε ό,τι αφορά το Ι.Χ. που ενεπλάκη στο ατύχημα, πρόκειται για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε Γερμανός υπήκοος και στο οποίο επέβαιναν επίσης η σύζυγος και τα δύο παιδιά του.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου προκειμένου να καταθέσει για τις συνθήκες του σοβαρού ατυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός οδηγός υποστήριξε ότι οδηγούσε στο ρεύμα κυκλοφορίας του και σε χαμηλή ταχύτητα, όταν ξαφνικά το κοριτσάκι πετάχτηκε στο δρόμο για να περάσει απέναντι.

Με λίγες ώρες διαφορά ένα κοριτσάκι τριών ετών τραυματίστηκε στο Ρέθυμνο παρασυρόμενο από δίκυκλο. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα δίκυκλο που κινούνταν πάνω σε πεζοδρόμιο στη μαρίνα του Ρεθύμνου παρέσυρε το κοριτσάκι το οποίο αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου αλλά στη συνέχεια διακομίστηκε στην Παιδοχειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου συνοδεία ιατρού για περαιτέρω παρακολούθηση-αντιμετώπιση.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, επεβλήθησαν διαπιστωθείσες διοικητικές παραβάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News