default-image

Κάμερον σε Πούτιν: "Απαράδεκτη η κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους"

Κόσμος
Κάμερον σε Πούτιν: "Απαράδεκτη η κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εντελώς απαράδεκτο» χαρακτήρισε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν το γεγονός ότι το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών καταρρίφθηκε, πιθανόν από τους φιλορώσους αυτονομιστές ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές είναι υπεύθυνοι και ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι εάν η Ρωσία θέλει να ρίξει την ευθύνη σε άλλους, πρέπει να παρουσιάσει αξιόπιστες και πειστικές αποδείξεις» αναφέρει ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ έπειτα από μία τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

Ο Κάμερον, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στους φιλορώσουνς αυτονομιστές προκειμένου να εγγυηθούν ότι οι ειδικοί θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους, να συγκεντρώσουν στοιχεία αλλά και θα επιτευχθεί ο επαναπατρισμός των σορών των θυμάτων.

«Η G7 (Ομάδα των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσαν επανειλλημμένα τον πρόεδρο Πούτιν να σταματήσει να βοηθά τους αυτονομιστές και να ενώσει τις δυνάμεις του με εκείνες του υπόλοιπου κόσμου προκειμένου να βρεθεί μια ειρηνική διευθέτηση. Η ανικανότητα της Ρωσίας να το κάνει συνέβαλε σε αυτήν την φρικτή τραγωδία» συνεχίζει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News