default-image

Ο Πανσίτο, το άλογο αστυνομικός του Μαιάμι

Κόσμος
Ο Πανσίτο, το άλογο αστυνομικός του Μαιάμι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ο διώκτης του εγκλήματος στη Μικρή Αβάνα, μια γειτονιά του Μαϊάμι όπου κυριαρχεί το Κουβανέζικο στοιχείο. Όμως ο αστυνόμος Εντουάρντο Περέζ δεν είναι μόνος του.

Στο πλευρό του, καθώς περιπολεί στους δρόμους βρίσκεται ο πιστός του φίλος, ο Παντσίτο, ένα άλογο που έχει γίνει φίρμα, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την πόλη. Η φήμη του Παντσίτοέχει φτάσει φυσικά μέχρι τους τουρίστεςπου σπεύδουν να τον δουν, να τον χαιδέψουν και βεβαίως να φωτογραφηθούν μαζί του.  

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες χάρις τον Παντσίτο ο τουρισμός στην περιοχή έχει εκτοξευθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα κάνοντας τη συνοικία μια από τις πλέον πολυσύχναστες του Μαιάμι. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε ξενάγηση στην πόλη περιλαμβάνει απαραιτήτως και μια στάση στη γειτονιά που περιπολεί ο Περέζ με το φιλαράκι του.

Ο αστυνομικός και το πιστό του άλογο είναι μαζί εδώ και τέσσερα μισή χρόνια και ο ίδιος δηλώνει ότι είναι αδύνατον να φανταστεί τη ζωή και τη δουλειά του χωρίς τον Πανσίτο. Η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους είναι πλέον τέτοια που το άλογο γνωρίζει τι να κάνει πότε και πως, χωρίς να περιμένει τον Περέζ να του πει το παραμικρό.

Και για να μην σκεφτείτε ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ο Πανσίτο έχει το μονοπώλιο σημειώστε ότι υπάρχουν άλλα 11 άλογα που περιπολούν μαζί φυσικά με τους αστυνομικούς στο Μαιάμι. Κανένα όμως σαν κι αυτόν…!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News