Ειδήσεις

Οι σύγχρονοι θαλασσοπόροι έφτασαν στα Χανιά (video)

Με μία πραγματική σχεδία φτιαγμένη από καλάμια και πέτρινα εργαλεία που εικάζεται ότι χρησιμοποιούσαν οι Μινωίτες κατά την Παλαιολιθική εποχή, έφτασαν στο λιμάνι των Χανίων οι εννέα σύγχρονοι "θαλασσοπόροι" που ξεκίνησαν από τα Κύθηρα.

Χρησιμοποιώντας λίθινα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι πρώτοι ποντοπόροι κατασκεύασαν τη σχεδία με σκοπό να ταξιδέψουν με τον ίδιο τρόπο που ταξίδευαν o πρώτος άνθρωπος που κατοίκησε την Κρήτη πριν 130.000 χρόνια!

Το πρωτοφανές κατόρθωμα, των θαλασσοπόρων πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία καθώς η διαδρομή διήρκησε λιγότερο από το αναμενόμενο, μόλις 48 ώρες.

Η δωδεκάμετρη σχεδία κατασκευάστηκε με πέτρινα εργαλεία, παρόμοια με αυτά που εικάζεται ότι χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι κατά την παλαιολιθική εποχή και με τα υλικά χιλιάδων χρόνων.. καλάμια, κορμούς κυπαρισσιών, δέρμα από κατσίκα και σχοινί.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ο επικεφαλής τους ήταν ο 73χρονος Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας Μπομπ Χόφμαν, ο οποίος εργάστηκε με πάθος επί μήνες για την υλοποίηση του σχεδίου.

Οι 9 θαλασσοπόροι ξεκίνησαν από τα Κύθηρα για την Κρήτη, θέλοντας να ρίξουν φως στο ιστορικό μυστήριο. Οι θαρραλέοι θαλασσοπόροι με την ονομασία first mariners, μέσα από αυτό το εγχείρημα στέλνουν και το δικό τους μήνυμα.

Του Λευτέρη Κουμαντάκη

Σχόλια