default-image

Φρίκη στη Μέση Ανατολή

Κόσμος
Φρίκη στη Μέση Ανατολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, τρέχουν για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών. Θρήνος, τρόμος, φρίκη, απόγνωση. Σκηνικό βγαλμένο από το χειρότερο εφιάλτη που συνεχίζεται για 13η ημέρα.

Εφιαλτικές εικόνες με σορούς αθώων ανθρώπων που κείτονται στους δρόμους, μέσα στα ερείπια και ανάμεσα τους μικρά παιδιά που δεν πρόλαβαν να χαρούν την αθωότητα που δικαιούνται.

Πάνω από 400 οι νεκροί στα Παλαιστινιακά εδάφη με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς από το 1967 και την εισβολή των Ισραηλινών στην Γάζα την ώρα που ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε ότι εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας των επιχειρήσεων είναι το γεγονός ότι το Γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης προειδοποίησε τους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλειά τους.  

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τη συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας, ενώ τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να πλησιάσουν στην περιοχή, η οποία είναι κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ, λόγω των αλλεπάλληλων αεροπορικών επιδρομών.  

Στην Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο δύο ακόμη στρατιωτών, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε επτά. Το μεσημέρι η Χαμάς ανακοίνωσε ότι τάσσεται υπέρ ανθρωπιστικής εκεχειρίας τριών ωρών, την οποία, όπως διευκρίνισε, πρότεινε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News