Ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο Αστέριος Κατσαμούρης

Ο Αστέριος Κατσαμούρης, καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ έφυγε από τη ζωή μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Αν και τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σταθερά στην Θεσσαλονίκη, ενώ στις εκλογές είχε κατέβει μάλιστα υποψήφιος και με τη ΔΗΜΑΡ, είχε κάνει σημαντικό πέρασμα από το Ηράκλειο που μάλιστα οργάνωσε το προπτυχιακό πρόγραμμα της άσκησης στην κλινική χειρουργική του Πανεπιστημίου Κρήτης και την πρώτη Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στην Ελλάδα στο Παν/μιο Κρήτης. (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου).

O Α. Κατσαμούρης τελείωσε το γυμνάσιο της Αρναίας Χαλκιδικής και τις προπτυχιακές σπουδές του τις τελείωσε στην ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.Ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "ΑΧΕΠΑ". Στη συνεχεία μετεκπαιδεύτηκε και εργάστηκε για μια περίπου πενταετία στην Ιατρική Σχολή του Harvard, στο Γενικό Νοσοκομείο Massachusetts. Εκεί, τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του εστιάστηκαν στην αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων χειρουργικών ασθενών και την αγγειοχειρουργική.

Για μικρό χρονικό διάστημα  εργάστηκε και στη Mayo Clinic των  ΗΠΑ (Minnesota). Ακολούθως υπηρέτησε ως καθηγητής  Αγγειοχειρουργικής για μια περίπου 20ετία, (1990-2009) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου  Κρήτης και ακολούθως υπηρέτησε ως καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Γενικό Νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ").

Tα ενδιαφέροντα του Α. Κατσαμούρη εστιάστηκαν κυρίως:

1. Κλινικά: Στην Αγγειοχειρουργική.

2. Εκπαιδευτικά στην οργάνωση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.

3.  Ερευνητικά: Στην αιμοδυναμική παθοφυσιολογία των αγγειακών παθήσεων και αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και στην αναίμακτη διάγνωση των αγγειακών παθήσεων ιδιαίτερα με την εφαρμογή των υπερήχων (triplex).

Η Διοίκηση  του ΠΑ.Γ.Ν.Η. - Γ.Ν. «Βενιζέλειο» στο άκουσμα της θλιβερής είδησης της απώλειας του Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Αστέριου Κατσαμούρη εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήρια  προς την οικογένειά του.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Περιφερειακή  Οργάνωση της ΔΗΜΑΡ στην Κρήτη που αναφέρει:

"Με βαθιά θλίψη τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης πληροφορήθηκαν την απώλεια του αγαπητού συντρόφου και φίλου Αστέριου Κατσαμούρη. Ο Αστέριος υπηρέτησε ως Καθηγητής στο Τµήµα Ιατρικής κατά το διάστημα 1990-2009, και ακολούθως ως καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την ίδια ειδικότητα. Με αμείωτο ενδιαφέρον για τα κοινά εντάχθηκε στη Δημοκρατική Αριστερά και συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Η Περιφερειακή Επιτροπή εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του".

Σχόλια