default-image

Αλαλούμ σε εφορία λόγω έλλειψης χαρτιού διπλοτύπου είσπραξης

Ηράκλειο
Αλαλούμ σε εφορία λόγω έλλειψης χαρτιού διπλοτύπου είσπραξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στιγμές… τρέλας στην εφορία Ηρακλείου, καθώς φορολογούμενοι γίνονταν "μπαλάκι" από γραφείο σε γραφείο προκειμένου να βρουν μια άκρη ώστε να πληρώσουν τις οφειλές τους, οι οποίες… μπλοκαρίστηκαν λόγω έλλειψης… χαρτιού διπλοτύπου είσπραξης!

Και όμως συνέβη και αυτό…

Επί 3 μέρες, η εφορία του Ηρακλείου έδιωχνε τους φορολογούμενους από τα ταμεία της, καθώς δεν υπήρχε χαρτί διπλοτύπου είσπραξης για χρηματικές συναλλαγές, με αποτέλεσμα, οι φορολογούμενοι που κατέφταναν στην εφορία για να πληρώσουν τις οφειλές τους, να υποστούν τεράστια ταλαιπωρία.

Όπως εξήγησαν οι ιθύνοντες της ΔΟΥ, το πρόβλημα προέρχεται από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, που για μία ακόμη φορά δείχνει τις αδυναμίες του, την ώρα μάλιστα που τα κρατικά ταμεία στεγνώνουν από ρευστό.

Το αποτέλεσμα… οι φορολογούμενοι να αγανακτούν στην εφορία, τρέχοντας δεξιά και αριστερά για να εξασφαλίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία πληρωμής.

"Ούτε να... πληρώσουμε δεν μπορούμε", έλεγαν με αγανάκτηση φορολογούμενοι, οι οποίοι αν και κατάφεραν να εξασφαλίσουν χρήματα από συγγενείς και φίλους για να πληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις..."φρέναραν" στις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος!

Σύμφωνα με στελέχη της εφορίας Ηρακλείου, το τεράστιο αλαλούμ οφείλεται μέχρι και στις εξαγγελίες του πρώην Γ.Γ. Δημοσίων εσόδων κ. Θεοχάρη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι από 1/8/14 οι κατά τόπους εφορίες δεν θα εκδίδουν πλέον διπλότυπα.

Του Λευτέρη Κουμαντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News