default-image

Συλλήψεις για προϊόντα "μάϊμου" στη Χερσόνησο

Κρήτη
Συλλήψεις για προϊόντα "μάϊμου" στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση σκούπα το τελευταίο 24ωρο στη Χερσόνησο φέρνει στο προσκήνιο την άλλη όψη του παραεμπορίου που ανθεί αυτή την περίοδο στις τουριστικές περιοχές, όπου ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων που πασχίζουν να βγάλουν μεροκάματο, πουλώντας αυτό που ζητούν οι τουρίστες με χαμηλότερο βαλάντιο.

Προϊόντα απομίμησης επώνυμων εταιριών που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και στους ντόπιους. Χωρίς να λείπουν περιπτώσεις όπου επιτήδειοι πωλούν σε τιμές φαρμακείου μαϊμού προϊόντα.

Η επιχείρηση σκούπα αστυνομικών του τμήματος Χερσονήσου εξελίχθηκε χθες με αφορμή καταγγελία που είχε προηγηθεί στο τηλεφωνικό κέντρο του ΣΔΟΕ στην Αθήνα.  Αστυνομικοί και κλιμάκιο ελεγκτών του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο σε τρία καταστήματα τα οποία πωλούσαν χαμηλής ποιότητας προϊόντα με την επωνυμία γνωστών εταιριών.  Στη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.432 προϊόντα αρώματα, ρολόγια, είδη ένδυσης, ζώνες, τσάντες, γυαλιά ηλίου απομιμήσεις γνωστών εταιρειών.  Συνοδεύτηκε μάλιστα από τη σύλληψη τριών ατόμων που παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Σημάτων.

Τρία άτομα, ένας  43χρονος και  ένας  29χρονος Ρουμάνος, ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς και ένας 37χρονος υπεύθυνος λειτουργίας του τρίτου καταστήματος κατέληξαν στα κρατητήρια, ενώ όπως φαίνεται οι εξορμήσεις αστυνομικών και κλιμακίων του ΣΔΟΕ στη Χερσόνησο θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News