default-image

Παραδόθηκαν στις φλόγες δυο ακόμη ΙΧ στο Ηράκλειο (photos)

Κρήτη
Παραδόθηκαν στις φλόγες δυο ακόμη ΙΧ στο Ηράκλειο (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τα ξημερώματα δυο αυτοκίνητα στην περιοχή των Ληνοπεραμάτων Ηρακλείου.  Τα οχήματα ανήκουν σε οικογένεια αγροτοκτηνοτρόφων που βρέθηκε για άγνωστους έως τώρα λόγους στο στόχαστρο εμπρηστών. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε ξερόχορτα, ωστόσο η πυροσβεστική πρόλαβε τα χειρότερα. Τους εμπρηστές και τα αίτια της επίθεσης αναζητά το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

Ο συναγερμός σήμανε για την πυροσβεστική στις 3.00 τα ξημερώματα όταν οι φλόγες τύλιξαν ένα φορτηγάκι 4Χ4 και ένα passat που ήταν σταθμευμένα στην οδό Αγίας Τριάδας.

Οι γείτονες πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους ακούγοντας τις μικρόεκρήξεις από τα ελαστικά και τα ρεζερβουάρ των δυο αυτοκινήτων, ενώ λίγα μέτρα παρακάτω εγκλωβίστηκαν και τα δικά τους οχήματα καθώς ο δρόμος καταλήγει σε αδιέξοδο.

Μέχρι να φτάσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής στο σημείο, οι φλόγες είχαν εξαπλωθεί σε διπλανό οικόπεδο με χαμηλή βλάστηση. Οι πυροσβέστες κατάφεραν γρήγορα να περιορίσουν τη φωτιά, ωστόσο τα δυο αυτοκίνητα είχαν ήδη καταστραφεί ολοσχερώς.

Το σκηνικό που άφησε πίσω της η φωτιά προδίδει πως πρόκειται για εμπρησμό. Τους δράστες και τα αίτια της επίθεσης αναζητά το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής καθώς οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, πατέρας και γιός δεν έδωσαν ιδιαίτερα στοιχεία στις αρχικές καταθέσεις τους.

Το φορτηγάκι και το επιβατικό που ανήκουν σε πατέρα και γιό, αγροτοκτηνοτρόφους βρέθηκαν στο στόχαστρο εμπρησμού.

Η φωτιά πήρε γρήγορα έκταση και εξαπλώθηκε σε ξερόχορτα.

Όταν έφτασαν στο σημείο πυροσβέστες τα οχήματα είχαν καταστραφεί.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News