Ειδήσεις

Αδιέξοδη ομηρία για τους 140 Σύριους στα Χανιά

Σε γόρδιο θεσμό για τους ίδιους αλλά και για την ελληνική πολιτεία εξελίσσεται το θέμα της τύχης των 140 μεταναστών από τη Συρία που από την 1η Απριλίου βρίσκονται  "ελεύθεροι πολιορκημένοι" στα Χανιά.

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε μια ακόμα σύσκεψη στην οποία μάλιστα και οι ίδιοι ήταν παρόντες μαζί με αρκετά παιδιά ωστόσο το αδιέξοδο παραμένει και λύση δεν βρέθηκε

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Χανίων και κατά την διάρκεια της οι τόνοι ανέβηκαν, ενώ δεν έλειψαν οι φωνές από ορισμένους μετανάστες και τα κλάματα φοβισμένων παιδιών.

Αίσθηση προκάλεσε και το νέο ξέσπασμα του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την οποία κατηγόρησε για πλήρη αδιαφορία

Στη σύσκεψη εκπρόσωποι των μεταναστών δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν  να παραμείνουν στην Ελλάδα γι' αυτό και δεν υποβάλουν αίτημα χορήγησης ασύλου και ζήτησαν να τους διευκολύνει η χώρα μας ώστε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της φιλοξενίας τους σε άλλο χώρο με δεδομένο ότι ο ξενοδόχος που τους φιλοξενεί δήλωσε ότι αδυνατεί να συνεχίσει να το πράττει δεδομένου ότι έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία έχει ακυρώσει κρατήσεις για την θερινή περίοδο ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία  αποζημίωση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει μέσω των υπηρεσιών του για την φιλοξενία των μεταναστών αν και όπως υποστήριξε είναι αναρμόδιος.

Ο κ Βουλγαράκης έστρεψε τα βέλη του κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης λέγοντας ότι αν και αυτή έχει την ευθύνη έχει επιδείξει μέχρι σήμερα πλήρη αδιαφορία.

Στη σύσκεψη το παρών έδωσαν οι βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης και Γιώργος Σταθάκης που αναφέρθηκαν στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης.

Εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων ζήτησαν από τους παριστάμενους να βρουν άμεσα λύση ώστε να λυθεί το πρόβλημα Υποστήριξαν μάλιστα ότι το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και πολιτική βούληση.

Του Αντώνη Νομικού

Σχόλια