default-image

Κόλαφος για την κυβέρνηση αποφάσεις της δικαιοσύνης

Οικονομία
Κόλαφος για την κυβέρνηση αποφάσεις της δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκκρεμεί η αξιολόγηση 300.000 δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήγει σήμερα Παρασκευή, και μόνο ελάχιστες αποφάσεις γενικών διευθυντών και δημάρχων έχουν φτάσει στο αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι επιτελείς του υπουργείου εκτιμούν ότι οι γενικοί διευθυντές θα πράξουν στο τέλος του καθήκον τους, ειδάλλως μπορεί ακόμη και να διωχθούν πειθαρχικά.

Οι ίδιοι οφείλουν να παρουσιάσουν πόσοι ακριβώς εργαζόμενοι από κάθε τμήμα έκαστης διεύθυνσης αντιστοιχούν στο 25% που θα υπαχθούν στη βαθμολογική κλίμακα 9-10, δηλαδή στους καλούς υπαλλήλους.

Επίσης πρέπει να υπολογιστεί πόσοι στο 60% θα βαθμολογηθούν με 7-8 και τέλος πόσοι αντιστοιχούν στο 15% που θα πέσουν κάτω από τη βάση, δηλαδή θα πάρουν από 1 έως 6 βαθμούς.

Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ άσκησε έφεση κατά της απόφασης του μονομελούς πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκρινε παράνομη τη «λευκή απεργία» για μπλόκο στην αξιολόγηση.

«Η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα. Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη», υπογραμμίζουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και το κόμμα της συγκυβέρνησης αλλάζει στάση. Δεν πρόκειται να διωχθεί κανείς», πειθαρχικά λέει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Δαγκωνάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News