default-image

Αεροπορική τραγωδία στην Ανατολική Ουκρανία

Αεροπορική τραγωδία στην Ανατολική Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια νέα αεροπορική τραγωδία για τη Malaysia Airlines, μετά την εξαφάνιση του Boeing στον Ειρηνικό Ωκεανό, συνέβη σήμερα στην ανατολική Ουκρανία. Ένα αεροσκάφος Boeing-777 της εταιρείας, που εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ, κατερίφθη λίγο χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, νεκροί είναι οι 295 επιβαίνοντες. Εικόνες από βίντεο που τραβήχτηκε στην περιοχή δείχνουν μια στήλη καπνού να υψώνεται από το σημείο που κατέπεσε το επιβατικό αεροσκάφος.

Την είδηση μετέδωσε αρχικά το ρωσικό πρακτορείο Interfax και λίγη ώρα αργότερα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, Αντόν Γκερασένκο, ο οποίος μετέφερε τη θλιβερή πληροφορία του θανάτου των 285 επιβατών και του 15μελούς πληρώματος του αεροσκάφους.

Από τις πρώτες εικόνες:

Το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, σύμφωνα με το ethnos.gr, επρόκειται να εισέλθει στο ρωσικό εναέριο χώρο στις 5.20 το απόγευμα τοπική ώρα, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει εκεί, δήλωσε πηγή της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας στο πρακτορείο Reuters.

Πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος, που πετούσε στα 10.000 πόδια, συνετρίβη 60 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα - εντός του εδάφους της Ουκρανίας - και συμπλήρωσε ότι είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Τη συντριβή του αεροσκάφους στα ανατολικά της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν και πηγές του ουκρανικού υπουργείου άμυνας.

Νωρίτερα το Κίεβο είχε κατηγορήσει την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι κατέρριψε χθες ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25, το οποίο εκτελούσε «αποστολή στον εναέριο χώρο της (ανατολικής) Ουκρανίας». «Το αεροσκάφος μας κατερρίφθη, ο πιλότος κατάφερε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του», ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η Malaisian Airlines έγραψε στο Twitter ότι έχει χάσει επαφή με την πτήση ΜΗ17 από Άμστερνταμ.

Επίσης, νωρίτερα το Κίεβο είχε ήδη κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κατέρριψε ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-26, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα όχι μακριά από τα σύνορα με τη Ρωσία.

Τραγική ειρωνεία και η τελευταία φωτογραφία από το αεροσκάφος: Επιβάτης πριν την απογείωση, είχε γράψει στο Twitter: 

"Αν εξαφανιστεί, έτσι έμοιαζε"

"Από ουκρανικό μαχητικό κατερρίφθη το Boeing", αναφέρουν οι αντάρτες

Το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στο οποίο επέβαιναν τουλαχιστον 295 άνθρωποι κατερρίφθη από ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος υποστηρίζουν οι αποσχιστές αντάρτες.

«Μάρτυρες είδαν το Boeing 777 να δέχεται επίθεση από ένα ουκρανικό καταδιωκτικό αεροσκάφος. Λίγο αργότερα το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και έπεσε στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ. Μετά την επίθεση το ουκρανικό αεροσκάφος κατερρίφθη και έπεσε και αυτό στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος της αυτοανακηρυχθείσας αυτής Δημοκρατίας.

Ποροσένκο: "Τρομοκρατική ενέργεια η κατάρριψη του αεροσκάφους"

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι η πτώση του μαλαισιανού αεροσκάφους αποτελεί απότοκο «τρομοκρατικής ενέργειας», αποδίδοντας ουσιαστικά την πραξη στους φιλορώσους αποσχιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Συλλυπητήρια Ομπάμα για τη συντριβή του Boeing στην Ανατολική Ουκρανία

Τη θλίψη του για το τραγικό περιστατικό, όπως το χαρακτήρισε, με την συντριβή του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ανατολική Ουκρανία εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Δήλωσε έτοιμος να παράσχει κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί, ενώ είπε ότι έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ να έρθουν σε επαφή με τις ουκρανικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί για το εάν υπήρχαν Αμερικανοί πολίτες στην πτήση.

Σημειώνεται ότι πληροφορίες κάνουν λόγο για 23 Αμερικανούς πολίτες που επέβαιναν στο αεροσκάφος και έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News