default-image

Ιστορικό δρομολόγιο του αστικού ΚΤΕΛ

Κρήτη
Ιστορικό δρομολόγιο του αστικού ΚΤΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο ιστορικό δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου από το λιμάνι προς το κέντρο της πόλης έγινε χθες. Πρόκειται για το δρομολόγιο που πασχίζει να καθιερώσει το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου επί 2,5 χρόνια τώρα, αλλά οι προσπάθειές του έβρισκαν εμπόδια στους υπόλοιπους που εκτελούσαν μεταφορικό έργο στο λιμάνι.

Όπως λέει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου κ. Καλλέργος Βουλγαράκης, στο Ηράκλειο υπήρχε το εξής παράδοξο: «Βρίσκονταν μέσα στο λιμάνι όλοι εκτός από τα αστικά λεωφορεία. Βρίσκονταν μέσα τα υπεραστικά, τα διώροφα, τα ανοιχτά, τα ταξί, όλοι εκτός από εμάς. Μετά από 2,5 χρόνια προσπαθειών και αφού εξασφαλίσαμε άδεια ακόμα και από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, επιτέλους έχουμε δρομολόγιο που ξεκινά από το λιμάνι με προορισμό το κέντρο του Ηρακλείου».

Το δρομολόγιο αυτό έχει αφετηρία επί της παραλιακής, ακριβώς απέναντι από τον επιβατικό σταθμό του λιμανιού. Εκεί διαμορφώθηκε μια πύλη, τοποθετήθηκε ένα αυτόματο μηχάνημα πώλησης εισιτηρίων και ξεκίνησαν τα δρομολόγια. «Δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε, γιατί πάλι είμαστε έξω από το λιμάνι, αλλά ας είναι κι έτσι», λέει ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες των ταξί δεν αντιδρούν πλέον...

«Οι συνάδελφοι των ταξί κατάλαβαν το λάθος τους. Είδαν ότι τους επιβάτες της κρουαζιέρας δεν τους παίρνουν εκείνοι, αλλά τα ανοιχτά λεωφορεία, οπότε τώρα συμφωνούν μαζί μας σε ό,τι κάνουμε», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.

Με αντίτιμο εισιτηρίου το 1,10 ευρώ, οι ντόπιοι και αλλοδαποί χρήστες του λιμανιού θα μπορούν να ξεκινούν απέναντι από τον επιβατικό σταθμό με διαδρομή: Μέγαρο Φυτάκη, Εφέσου, Ικάρου, πλατεία Ελευθερίας, Δικαιοσύνης, 1821, πλατεία Κορνάρου. Ερωτηθείς σχετικά με τους ντόπιους επισκέπτες που ενδεχομένως να θέλουν να μεταφερθούν σε κάποια άλλη περιοχή του Ηρακλείου, εκτός κέντρου, ο κ. Βουλγαράκης ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνεται με το ίδιο εισιτήριο. Απλώς θα πρέπει οι επιβάτες να κατεβαίνουν στη στάση του Μεγάρου Φυτάκη και από εκεί να μετεπιβιβάζονται στο λεωφορείο για Φορτέτσα, Μασταμπά κ.λπ.

Όσο για τους επιβάτες που επιθυμούν να επιστρέψουν από το κέντρο του Ηρακλείου στο λιμάνι, έχουν πολλαπλές επιλογές, αφού (εκτός από το ειδικά δρομολογημένο λεωφορείο) μπορούν να χρησιμοποιήσουν επίσης το λεωφορείο με το Νο 20 ΠΑΓΝΗ-Λιμάνι, αλλά και λεωφορεία που επιστρέφουν από Μασταμπά, Μεσαμπελιές, Φορτέτσα και Κνωσό.

Οι ώρες

Το δρομολόγιο από το λιμάνι προς το κέντρο του Ηρακλείου θα ξεκινά από τη νέα στάση επί της παραλιακής λεωφόρου στις 05:55, στις 06:25, στις 06:55, στις 07:25 και θα συνεχίζεται κάθε μισή ώρα, μέχρι και τις 21:55. Εφόσον στο μέλλον υπάρξει αυξημένη κίνηση, δεν αποκλείεται η πύκνωση του δρομολογίου.

Κ. Βουλγαράκης: «Χρειάζεται χρόνος για να το μάθει ο κόσμος»

Τα πρώτα χθεσινά δρομολόγια είχαν μικρή κίνηση, όπως ακριβώς ανέμενε η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ. Όπως λέει ο κ. Βουλγαράκης, «η κίνηση ήταν υποτονική. Όμως, δεν περιμέναμε και κάτι άλλο. Πρέπει πρώτα να μάθει το δρομολόγιο ο κόσμος και να μπει στη συνείδησή του ότι έχει και αυτή την επιλογή. Εφόσον συμβεί αυτό και αυξηθεί η κίνηση, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να πυκνώσουμε τη συχνότητα των δρομολογίων».

Της Ελένης Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News