Ειδήσεις

Σε αμπέλια και μποστάνια έκρυβε τις χασισοκαλλιέργειες

Διπλό τζακπότ πέτυχαν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο που επιχείρησαν στην ύπαιθρο με στόχο την αποκάλυψη χασισοφυτείων που ήδη φουντώσει όσο και των καλλιεργητών τους, που περιμένουν πως και πως την παράνομη σοδειά.

Η συντονισμένη επιχείρηση των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσαράς έφερε στο προσκήνιο μια εκτεταμένη καλλιέργεια κάνναβης, που αριθμεί 91 δενδρύλλια, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Μύρωνα. Tα δενδρύλλια που εκριζώθηκαν είχαν φτάσει σε πλήρη ανάπτυξη ξεπερνώντας σε ύψος το 1,50, μέτρο.

Αυτό που διαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η παράνομη φυτεία δε μεγάλωνε κρυμμένη σε καμία ρεματιά, αλλά σε έναν αμπελώνα και ένα ακόμη διπλανό αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 39χρονου κατοίκου της περιοχής.

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στην πόρτα του σπιτιού του, καθώς η δράση του αποδείχτηκε τεελίως απροκάλυπτη.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Μύρωνα, βρέθηκαν τα στοιχεία του αγρότη ο οποίος και συνελήφθη. Στην έρευνα μάλιστα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητες κάνναβης.

Σχόλια