default-image

Λουκέτο στα διοικητικά δικαστήρια σε Ρέθυμνο και Νεάπολη

Κρήτη
Λουκέτο στα διοικητικά δικαστήρια σε Ρέθυμνο και Νεάπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Χανιά και το Ηράκλειο… θα σπεύδουν για να βρουν το δίκιο τους πολίτες από το Λασίθι και το Ρέθυμνο που προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, καθώς με νομό μπαίνει λουκέτο στα δύο δικαστήρια που λειτουργούσαν ως μεταβατικά.

Η κατάργηση της μεταβατικής έδρας Ρεθύμνου του διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων προβλέπεται - μεταξύ άλλων - στο νέο νόμο 4274, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 14 Ιουλίου και έχει τεθεί σε ισχύ.

Ο νόμος περιέχει ρυθμίσεις του ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου και άλλες διατάξεις και προβλέπει ακόμα και την κατάργηση της μεταβατικής έδρα της Νεάπολης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο παύει η διαδικασία μετάβασης των δικαστών στις μεταβατικές έδρες για την εκδίκαση κάποιων υποθέσεων, που ίσχυε για κάποιες φορές και πλέον θα εκδικάζονται αποκλειστικά μόνο στα Χανιά.

Νομικοί κύκλοι και από τις δυο περιοχές σχολιάζοντας το λουκέτο τονίζουν ότι υποβάλλει σε κόπωση, ταλαιπωρία και έξοδα τους πολίτες και τους δικηγόρους για την εκδίκαση υποθέσεων ακόμα και σε πρώτο βαθμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News