Ειδήσεις

Μ. Μπόσση: Τα ερωτηματικά της σύλληψης Ν. Μαζιώτη

«Πολλά τα ερωτηματικά που αφήνει η σύλληψη σε χρόνο, τρόπο και τόπο, του Νίκου Μαζιώτη», είπε στο Ράδιο 9,84 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Μαίρη Μπόσση.

Ωστόσο όπως είπε «η σύλληψη ενός από τα θεωρούμενα ως πρώτα ονόματα του χώρου σε συνδυασμό με την νομοθεσία για φυλακές τύπου Γ!», κατά την εκτίμησή της, «θα πρέπει να προετοιμάζουν τις κρατικές Αρχές για κλιμακούμενες ενέργειες ως "απάντηση" από τον παράλληλο κόσμο της τρομοκρατίας που πλέον σήμερα συνδέεται ευθέως με το σκληρό ποινικό έγκλημα».

Στην τελική, σύμφωνα με την κ. Μπόσση οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η τρομοκρατία στο τέλος κάθε κύκλου οδηγεί σε αυστηροποίηση των μέτρων καταστολής του κράτους παίζοντας το "παιγνίδι" του σε βάρος της κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Καπνικαρέας, σε έλεγχο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.  

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο καταζητούμενος τρομοκράτης, ένας συνεργός του και ένας περαστικός.   

Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. και τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας με την οποία κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα, ζητώντας από τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο της αστυνομίας.  

Συγκεκριμένα, ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας. Η Αντιτρομοκρατική "χτενίζει" περιοχές της Αττικής για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Μαζιώτη.

Σχόλια