Ειδήσεις

Επιστολή Γ.Μιχελογιαννάκη στον υπουργό παιδείας

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας έστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αιτούμενος την έγκαιρη παρέμβαση του ώστε τα σχολεία να ξεκινήσουν χωρίς ελλείψεις.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής :

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και άλλοι συνάδελφοι βουλευτές μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, επιστολών και συναντήσεων με τον εκάστοτε αρμόδιο Υπουργό, αιτούμαστε κάθε χρόνο την κάλυψη των κενών στην εκπαίδευση με αποτέλεσμα κάθε χρόνο, να φτάνουμε στα μέσα του διδακτικού έτους ή ακόμα χειρότερα και στην λήξη του και τα κενά να μην έχουν καλυφθεί.   

Όπως όλα δείχνουν και το φετινό φθινόπωρο θα είναι δύσκολο για τους εργαζόμενους γονείς. Τα κενά με τα οποία θα ξεκινήσουν τα σχολεία προσεγγίζουν τα 600 μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις  των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.     

Αξίζει να σημειωθεί ότι  φέτος έχουν φύγει για συνταξιοδότηση πάνω από 50 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Οι όποιες καλύψεις γίνουν ξανά μέσω του ΕΠΣΑ δεν θα ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις καθώς οι συγκεκριμένοι  εκπαιδευτικοί μπορούν να πάνε μόνο σε ολοήμερα, αναμορφωμένα και για να κάνουν μάθημα ειδικοτήτων.  

Επίσης οι όποιες προσλήψεις αναπληρωτών γίνουν με φόντο το πρωϊνό ωράριο, οι οποίες ακούγεται ότι θα αγγίξουν τις 2.000  όπως καταλαβαίνετε είναι σταγόνα στον ωκεανό δεδομένου των απαιτήσεων, οι οποίες όπως προανέφερα αγγίζουν τις 600 θέσεις μόνο στο Ηράκλειο και μόνο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.  

Κύριε Υπουργέ,

Ως γιατρός είμαι προσανατολισμένος στο ότι «η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία», κάτι που και εσείς γνωρίζεται καθώς έχετε διατελέσει και Υπουργός Υγείας. Έχοντας λοιπόν αυτό κατά  νου ελπίζω οι μήνες που μας χωρίζουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι αρκετοί ώστε να προχωρήσετε στις απαιτούμενες ενέργειες για την κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών.

Η αλλαγή της ημερομηνίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χαρακτηρίστηκε ως «ανατροπή της πολιτικής», του προκατόχου σας. Προσωπικά, θεωρώ ότι ουσιαστική ανατροπή πολιτικής θα υπάρξει αν κατ' ελάχιστο στις 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία της χώρας ανοίξουν χωρίς να υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικό υλικό.»  

Σχόλια