Ειδήσεις

Cyberkid: Ένα application για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο

«Cyberkid» είναι το όνομα της εφαρμογής (application) που δημιουργήθηκε από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα παιδιά που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω touchscreen call, αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Οι αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή που προέρχεται από το διαδίκτυο μέσω ενός σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert)

Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης δήλωσε ότι προσδοκά μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχουν κατεβάσει την εφαρμογή αυτή 500.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων και με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας οι χρήστες της να έχουν φθάσει τα 3.500.000.

«Η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα επιτρέψει στην Ελληνική Αστυνομία να διαθέτει τη διασημότερη εφαρμογή (application) κινητού τηλεφώνου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανάπτυξη της ειδικής διαδικασίας στα ελληνόπουλα μέσω του Cyber Alert αποτελεί όχι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια καινοτομία», πρόσθεσε.

Σχόλια