default-image

Παρέμβαση Μαυρίδη στο Ευρωκοινοβουλίου για την απασχόλη των νέων

Ελλάδα
Παρέμβαση Μαυρίδη στο Ευρωκοινοβουλίου για την απασχόλη των νέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η επιτυχία των προγραμμάτων απασχόλησης εξαρτάται από τη δυνατότητα των οικονομιών των κρατών-μελών να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε σημερινή του παρέμβαση ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) στη συζήτηση αναφορικά με την απασχόληση των νέων στη συνεδρία της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Χωρίς αυτό, τα όποια μέτρα θα καταλήγουν σε ανακύκλωση των ανέργων και στο τέλος, σε δημιουργία ενός νέου αρνητικού κοινωνικού φαινομένου», αναφέρει ο κ. Μαυρίδης, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «λύση στο πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το συνδυασμό της δυναμικότητας της αγοράς με ουσιαστική κρατική στήριξη και εμπλοκή όλων των αρμόδιων φορέων από την εκπαίδευση και τις κρατικές υπηρεσίες μέχρι τον επιχειρηματικό κόσμο».

Επιπλέον, απαιτείται και έμμεση παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε οι συντελεστές παραγωγής και ιδιαίτερα τα επιτόκια να μειωθούν ουσιαστικά.  

Ο κ. Μαυρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πίσω από τους αριθμούς βρίσκεται ένας τεράστιος πόνος δυστυχίας και απόγνωσης. Και η Κύπρος», τόνισε, «ένα μικρό-κράτος μέλος της ΕΕ, βιώνει ένα τεράστιο πόνο λόγω της ανεργίας και της καταστροφής που προέκυψε». Κάλεσε τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Αντορ, ο οποίος ήταν παρών στη συζήτηση εκ μέρους της Επιτροπής, να προτείνει επιτέλους πρακτικά μέτρα για προώθηση της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News