Ειδήσεις

Πολιτιστικό καλοκαίρι στο δήμο Ρεθύμνου

Tην ευκαιρία να απολαύσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, δρώμενα για τα παιδιά, εκθέσεις, θα έχουμε καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχει καταρτίσει ο δήμος Ρεθύμνου.

Το πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

Σε θέλω δίπλα μου

Μία ποπ ρομαντική ιστορία γεμάτη μουσική και συναίσθημα.

Το έργο παρουσιάζει τις παράλληλες ιστορίες δύο ζευγαριών από την αρχή της σχέσης τους μέχρι και σήμερα. Η παράσταση, σε κείμενο και σκηνοθεσία Μίνωα Θεοχάρη, με πολύ χιούμορ αλλά και μουσική από τη δεκαετία του '90 -στο μεγαλύτερο μέρος της- διαπραγματεύεται τη σημερινή δυσκολία που μία ολόκληρη γενιά αντιμετωπίζει ως προς τη δέσμευση και τη συνύπαρξη που στην ουσία όμως είναι η βαθύτερή της ανάγκη. Μία σύγχρονη ελληνική μουσική παράσταση που μας συστήνει μία καινούργια γενιά ηθοποιών και δημιουργών.

Σκηνοθεσία-κείμενο-μουσική επιμέλεια- Μίνως Θεοχάρης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ,

Ενορχήστρωση: Παύλος Καλτρουμίδης

Μουσική διδασκαλία και φωνητικός σχεδιασμός: Χριστίνα Αργυρη

Σκηνικά: Κωνσταντίνα Σκεπεταρη

Κοστούμια: Δήμος Κλιμένωφ

Επιμέλεια κίνησης: Μανώλης Θεοδωράκης

Ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Μακαλιάς, Μίνως Θεοχάρης, Αντιγόνη Ψυχράμη, Ελίζα Γεροντάκη

Πλήκτρα: Παύλος Καλτρουμίδης

Tιμή εισιτηρίου 12 ευρώ

Ώρα 21.30

ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναυλία από το κουαρτέτο εγχόρδων "Evenos"

Το 2012 τέσσερις νέοι μουσικοί με διαφορετικό τόπο καταγωγής αλλά με κοινό τόπο σπουδών και καλλιτεχνικής δράσης, τη Γερμανία, αποφάσισαν να ενώσουν τις μουσικές τους ιδέες και γνώσεις ιδρύοντας το κουαρτέτο «Evenos». Το κουαρτέτο εγχόρδων (δύο βιολιά, βιόλα και βιολοντσέλο) αποτελεί την κορυφαία έκφραση μουσικής δωματίου ανάμεσα στα πολλά διαφορετικά σχήματα που υπάρχουν, όπως το τρίο εγχόρδων, το κουιντέτο εγχόρδων, το πιάνο κουιντέτο κτλ. Ο Γκαίτε είχε παρομοιάσει το κουαρτέτο εγχόρδων με ένα διάλογο μεταξύ τεσσάρων μορφωμένων ανθρώπων. Ενώνοντας τις διαφορετικές σχολές και κουλτούρες του κάθε μουσικού, τα μέλη του κουαρτέτου «Evenos» έχουν κοινό σκοπό την ενιαία έκφραση μέσω της μουσικής γλώσσας. Το σχήμα εμφανίζεται συχνά σε συναυλίες στη Γερμανία και αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Έσσεν της Γερμανίας στην τάξη του διακεκριμένου καθηγητή Andreas Reiner. Αυτό το καλοκαίρι το κουαρτέτο περιοδεύει σε πόλεις της Κρήτης και στη Σαντορίνη παρουσιάζοντας ένα ευρύ πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα από Νίκο Σκαλκώτα μέχρι Arvo Part.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σωματείο φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου "Σάββας Πετράκης"

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου

Βιολί: Ivan Knezevic - ΣΕΡΒΙΑ

Γιάννης Πετράκης

Βιόλα: Οδυσσέας Λαβαρης

Τσέλο: Mathieu Joc que - ΒΕΛΓΙΟ

Στο τζαμί Ιμπραήμ Χαν στη Φορτέτσα

Ώρα έναρξης: 21:30μμ

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ωχ… Ηλέκτρα

Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μην μπορώντας ν' αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, καταφεύγει στη βοήθεια ειδικού: απευθύνεται δηλαδή σε ψυχολόγο!

Η Ηλέκτρα αποφασίζει να επισκεφθεί ψυχολόγο, καθώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να βρει μόνη της λύση στα προβλήματά της.

«Είναι η πρώτη μου φορά που πάω σε ψυχολόγο. Εδώ και κάμποσο καιρό δεν έβρισκα το λόγο. Όμως γιατρέ μου τα 'παιξα και έπαθα μπορνιόκο. Έφτασα σ' αδιέξοδο. Έπαθα κοκομπλόκο. Με πιάνει τρόμος του κενού και έχω και ιλίγγους Κι άμα ρημαδοκοιμηθώστον ύπνο βλέπω σβίγγους».

Το έργο είναι μια καλογραμμένη κωμωδία, η οποία σχολιάζει τα κοινωνικά ήθη, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομία αλλά και τη φύση του νεοέλληνα με εύστοχο και καυστικό τρόπο. Κι αν στην τραγωδία κλαίγατε, εδώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γελάσετε μέχρι δακρύων!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ Ο.Ε.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού

Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλη , Πάνος Σταθακόπουλος, Αλμπέρτο Φάϊς, Μάνος Ιωάννου, Χρήστος Σπανός, Σταύρος Καραγιάννης, Κυριάκος Μαρκάτος.

Θέατρο Ερωφίλη

Ώρα έναρξης: 21:15

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Παιδιά, Άνεργοι, Πολύτεκνοι: 15 ευρώ

Σχόλια