Ειδήσεις

Συμφωνία ορόσημο για Apple και IBM

Σε συμφωνία συνεργασίας στον κλάδο των επιχειρήσεων προχώρησαν Apple και International Business Machines, ξεπερνώντας τη μεταξύ τους αντιπαλότητα που διήρκησε πάνω από 30 χρόνια. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία εφαρμογών για επιχειρήσεις και την πώληση των iPhones και iPads σε επιχειρηματικούς πελάτες της IBM.

Η συμφωνία υπογραμμίζει τη θέληση της Apple να επεκτείνει τη χρήση των iPhone και iPad στον επιχειρηματικό κόσμο. Παράλληλα, η IBM ελπίζει πως η απλότητα και η δημοτικότητα των προϊόντων της Apple θα την βοηθήσουν να ανακόψει την κατά οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα μείωση των εσόδων, καθώς απομακρύνεται από τις δραστηριότητες λογισμικού και εστιάζει περισσότερο στις κινητές συσκευές.

Σημειώνεται πως οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών Tim Cook και Virginia Rometty δεν έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

«Το 1984 ήμασταν ανταγωνιστές. Το 2014, δεν πιστεύω πως μπορείτε να βρείτε πιο συμπληρωματικές εταιρείες», δήλωσε ο T. Cook, ο οποίος υπήρξε στέλεχος της IBM πάνω από μια δεκαετία πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Apple, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την V. Rometty. «Πρόκειται πραγματικά για μια συμφωνία ορόσημο».

Υπό τους όρους της συμφωνίας, οι υπάλληλοι της IBM θα παρέχουν στήριξη και υπηρεσίες που αφορούν στα προϊόντα της Apple εντός επιχειρήσεων. Για το σκοπό αυτό, η IBM σχεδιάζει να διαθέσει πάνω από 100.000 υπαλλήλους της.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή», δήλωσε η Rometty, επικαλούμενη ένα στατιστικό σύμφωνα με το οποίο τα smartphones εντός των εταιρειών χρησιμοποιούνται κυρίως για ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ημερολόγιο.

Οι μηχανικοί των δύο εταιρειών, σύμφωνα με το capital.gr, δημιουργούν από κοινού πάνω από 100 νέες εφαρμογές, με την πρώτη σειρά από αυτές να υπολογίζεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, όταν η Apple θα παρουσιάσει την επόμενη έκδοση του λογισμικού της για κινητές συσκευές, το iOS 8.

Σχόλια