default-image

Διέσωσαν 600 παιδιά από καταφύγιο-κολαστήριο

Κόσμος
Διέσωσαν 600 παιδιά από καταφύγιο-κολαστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεξικανική αστυνομία διέσωσε περί τους 600 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους παιδιά, που ζούσαν σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες δουλείας σε "καταφύγιο" εγκαταλελειμμένων αγοριών και κοριτσιών, στην πολιτεία Μιτσοακάν.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι η αστυνομία και στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος "La Gran Familia" στην πόλη Σαμόρα του δυτικού Μεξικού, έπειτα από καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες πέντε παιδιά κρατούνταν εκεί φυλακισμένα.

Η αστυνομία εισέβαλε στο "καταφύγιο" για να βρει "τα 5 φυλακισμένα παιδιά" και μαζί τους άλλα 450 αγόρια και κορίτσια, μεταξύ τους και 6 μωρά, και 138 ενήλικες, από 18 έως 40 ετών, όλοι τους φυλακισμένοι, κακοποιημένοι και ζώντας σε άθλιες συνθήκες ανάμεσα σε ποντίκια, κοριούς και ψείρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η διευθύντρια του "ιδρύματος" , η Ρόσα ντελ Κάρμεν Βερντούσκο, εξανάγκαζε τα παιδιά στην επαιτεία, να κοιμούνται στο έδαφος περιτριγυρισμένα από ποντίκια και έντομα, ενώ υφίσταντο και σεξουαλική κακοποίηση.

Τα παιδιά που γεννιούνταν στο ίδρυμα καταγράφονταν ως παιδιά της Βερντούσκο και οι βιολογικοί τους γονείς δεν είχαν δικαίωμα να τα μεγαλώσουν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Ένα από τα θύματα δήλωσε ότι, όταν ήταν 18 ετών, είχε ζητήσει από την Βερντούσκο την άδεια να φύγει, αλλά εκείνη αρνήθηκε υποχρεώνοντάς την να παραμείνει ακόμη 13 χρόνια στο "καταφύγιο". Η γυναίκα απέκτησε στο διάστημα αυτό δύο κόρες, τις οποίες δεν τής επιτράπηκε να δηλώσει ως παιδιά της.

Η Βερντούσκο και οκτώ ακόμη εργαζόμενοι έχουν συλληφθεί.

Οι καταγγελίες για την απαγωγή και κράτηση των συγκεκριμένων πέντε παιδιών είχαν υποβληθεί στις τοπικές αρχές πριν από έναν χρόνο. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στο ίδρυμα υπάρχουν εδώ και δύο δεκαετίες, όμως η Βερντούσκο διέθετε υψηλές πολιτικές γνωριμίες.

Το καταφύγιο "La Gran Familia", ιδρύθηκε το 1947 με σκοπό την φροντίδα εγκαταλελειμμένων παιδιών, όπως αναφέρεται στη σελίδα του ιδρύματος στο Facebook.

Το ίδρυμα χρηματοδοτείται από φιλανθρωπικούς πόρους, την κυβέρνηση και ιδιωτικές εταιρείες.

Πηγή: Ημερησία online

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News