default-image

Στην Κρήτη για διακοπές η Ελένη Πετρουλάκη

Κρήτη
Στην Κρήτη για διακοπές η Ελένη Πετρουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη βρίσκεται η γνωστή γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη, η οποία μαζί με την αδερφή της και τα παιδιά τους κάνουν διακοπές στον τόπο που τις γέννησε. Η Ελένη Πετρουλάκη κατάγεται από τις Λιθίνες. Στο χωριό έμεινε μέχρι τα 12 της χρόνια, οπότε και μετακόμισε στη Σητεία για να πάει στο γυμνάσιο.

Οι γλυκές αναμνήσεις που έχει από μια αγνή εποχή και από μια ανέμελη παιδική ηλικία τη φέρνουν κάθε καλοκαίρι πίσω στην Κρήτη. Διαμένει στο Μακρύ Γιαλό για τουλάχιστον ένα μήνα, κάθε φορά. Από εκεί, κάνει διάφορες εκδρομές σε άλλα όμορφα μέρη του νησιού.

Όπως για παράδειγμα το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στο Γαϊδουρονήσι. Μαζί της ήταν οι τέσσερις κόρες της: Άννα-Μαρία, Μίλα, Δωροθέα και Ηλιάνα, η αδερφή της Νίκη και τα ανίψια της. Όπως ήταν φυσικό, η διάσημη παρέα μαγνήτισε τα βλέμματα των ντόπιων επισκεπτών του νησιού.

Όλοι τους κυκλοφορούσαν ξυπόλυτοι συνεχώς, γεγονός το οποίο αποδίδεται στους ενεργειακούς κανόνες της γιόγκα με την οποία ασχολούνται και οι δύο αδερφές. Η Ελένη Πετρουλάκη ήταν φιλική με τον κόσμο που την αναγνώριζε και της μιλούσε και έμεινε πολλές ώρες στο νησί για να απολαύσει τον ήλιο, τη θάλασσα, μα πάνω απ' όλα το μοναδικό, προστατευόμενο φυσικό τοπίο...

Λατρεμένη Κρήτη

Η Ελένη Πετρουλάκη έχει «κόλλημα» με την Κρήτη. Είναι μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν ότι το νησί θα μπορούσε να είναι αυτόνομο και να μην έχει πρόβλημα επιβίωσης. Όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της, όταν είναι στην Κρήτη χαλαρώνει το μυαλό της.

 Τρελαίνεται για την κρητική κουζίνα και πριν φτάσει στο νησί δίνει τηλεφωνικές παραγγελίες στη μητέρα της για τα φαγητά που θέλει να της ετοιμάσει: Αυτά που ζητάει στάνταρ είναι ντολμαδάκια, κολοκυθανθούς και χοχλιούς μπουμπουριστούς. Της αρέσει να γίνεται ένα με τους ντόπιους, να πηγαίνει στα καφενεία με τους παππούδες, να πίνει ρακή με μεζέ φρέσκο αγγουράκι, παξιμαδάκι κι ελιές.

Συχνά διαλέγει μόνη της από τις τράτες τα ψάρια που θα φάει η οικογένειά της, ειδικότητα που απέκτησε μικρή όταν ψάρευε μαζί με τον πατέρα της. Χορεύει κρητικά πολύ καλά και αγαπημένος της χορός είναι ο Μαλεβιζιώτης. Θα ήθελε οι κόρες της να μεγαλώσουν με την κρητική νοοτροπία και να νιώθουν κι εκείνες το νησί... σπίτι τους!

Της Ελένης Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News