default-image

Εκατόμβη νεκρών στη Γάζα

Κόσμος
Εκατόμβη νεκρών στη Γάζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εκατόμβη νεκρών εξελίσσεται η … επιχείρηση «Protective Edge», που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ, εναντίων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος. Ο κατάλογος με τους νεκρούς μεγαλώνει μέρα με την μέρα και απαριθμεί σήμερα 203 θύματα από την Παλαιστίνη, έναν νεκρό Ισραηλίτη και 1.500 Παλαιστίνιους τραυματίες.

Χτες, ένατη πλέον ημέρα της επιχείρησης, το Ισραήλ βομβάρδισε με πυραύλους στην πόλη της Γάζας το σπίτι του Μαχμούντ αλ-Ζάχαρ, το οποίο όμως ήταν κενό την ώρα εκείνη όπως και το σπίτι του Μπάσεμ Νάιμ.

Οι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν επίσης τις κατοικίες του πρώην υπουργού Υγείας Φάτι Χαμάντ και του βουλευτή της Χαμάς Ισμαήλ αλ-Ασκαρ στην Τζαμπαλίγια, σπίτια στην πόλη της Ράφας, όπου δύο τρεις άνδρες σκοτώθηκαν, ένας εκ των οποίων ήταν ισλαμιστής μαχητής, σύμφωνα με μαρτυρίες, στη Χαν Γιούνις με έναν 19χρονο Παλαιστίνιο νεκρό.

Το Ισραήλ δήλωσε χθες ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από τη Χαμάς, με τη σύγκρουση να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Στο μεταξύ, χτες είχαμε και την αναγγελία του θανάτου ενός Ισραηλινού από ρουκέτα στο πέρασμα Ερέζ, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα, το πρώτο θύμα μεταξύ των Ισραηλινών από την έναρξη στις 8 Ιουλίου της αεροπορικής επιχείρησης κατά της Γάζας και την αύξηση των παλαιστινιακών επιθέσεων με ρουκέτες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά σωστικά συνεργεία, ο 37χρονος πολίτης Ντρορ Χανίν, από τον εβραϊκό οικισμό Μπέιτ Αργεχ στη Δυτική Όχθη, είχε πάει να μοιράσει τρόφιμα στους στρατιώτες που στάθμευαν στο σημείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News