default-image

Δίχως τέλος οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο για πλαστά έγγραφα

Κρήτη
Δίχως τέλος οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο για πλαστά έγγραφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης", από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 37χρονος υπήκοος Αλγερίας και 29χρονη υπήκοος Συρίας, για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, σε μια 9 χρονη αλλοδαπή υπήκοο Συρίας και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες συνόδευαν την ανήλικη στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου (προσποιούμενοι ότι είναι η κόρη τους), κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, προκειμένου να αναχωρήσουν για Βρυξέλλες Βελγίου.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι, ο 37χρονος και η 29χρονη θα ελάμβαναν προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, από 34χρονη αλλοδαπή υπήκοο Συρίας (μητέρα της ανήλικης).

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Με διαφορά ωρών χθες το πρωί και πάλι στο αεροδρόμιο εντοπίστηκαν τρείς υπήκοοι Συρίας ηλικίας 60, 39 και 19 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ο έλεγχος που τους έγινε απέδειξε ότι ήταν πλαστά τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, με τα οποία προσπαθούσαν να αναχωρήσουν από τη χώρα, ο 60χρονος για το Παρίσι και ο 39χρονος και ο 19χρονος για την Ιταλία.

Μέσα στην ίδια μέρα συνελήφθησαν ακόμη επτά υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 21 έως και 42 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν για την Ιταλία με πλαστά έγγραφα.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Το θέμα πάντως κυρίως ως προς την συχνότητά του έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρχές, που ταυτόχρονα αναζητούν τα μέλη του "κυκλώματος" που προμηθεύουν τα πλαστά έγγραφα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News