default-image

Παράταση για τις δηλώσεις ζητά ο Λ.Αυγενάκης

Κρήτη
Παράταση για τις δηλώσεις ζητά ο Λ.Αυγενάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον για 5 με 10 ημέρες, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο έγγραφό του: «ο κλάδος των Λογιστών Φοροτεχνικών έχει πλέον επωμιστεί το βάρος της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Οι λογιστές φοροτέχνες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα τεράστια τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων, τα οποία οδήγησαν σε αδιέξοδο χιλιάδες φορολογούμενους και λόγω των χρονικών περιθωρίων.

Ωστόσο, ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να υποβληθούν όλες οι δηλώσεις, αφού τα προβλήματα ακόμη και την Δευτέρα 14/7/2014 που εξέπνεε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν πολύ μεγάλα στο σύστημα taxis και πολλές δηλώσεις τελικά δεν υποβλήθηκαν, αφού το σύστημα έκλεισε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.»

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι οι λογιστές φοροτέχνες είχαν να αντιμετωπίσουν μια σειρά ζητημάτων όπως μεταξύ άλλων το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε ο νόμος σχετικά με την περίοδο υποβολής των δηλώσεων που όριζε ρητώς ότι το σύστημα Taxis θα έμενε ανοιχτό από 1.2.2014 έως 30.6.2014, δεν διορθώθηκαν τα τεράστια τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων που ουσιαστικά συρρίκνωσαν την ήδη περιορισμένη περίοδο υποβολής τους, κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος που αφορά στις αλλαγές του ν. 4110/2013 μετά την παρέλευση 421 ημερών από την ψήφιση του παραπάνω νόμου.

Ως εκ τούτου, όπως υπογραμμίζει ο Λ. Αυγενάκης «είναι αναγκαίο να δοθεί παράταση τουλάχιστον πέντε ή δέκα ημερών για την εμπρόθεσμη παραλαβή όλων των δηλώσεων που έχουν απομείνει, προκειμένου να μην κληθούν οι φορολογούμενοι σε αυτές τις δύσκολες εποχές να καταβάλουν πρόστιμα και προσαυξήσεις από χρήματα που ούτε έχουν ούτε μπορούν να διαθέσουν και καθώς δεν προκύπτει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα αφού η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου παραμένει η 31η Ιουλίου» και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News