default-image

Ξεκίνησε το λαμπρό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη

Κρήτη
Ξεκίνησε το λαμπρό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα πιο ονομαστά πανηγύρια, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες πιστών επισκεπτών, ξεκίνησε χθες! Ο τριήμερος εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Μοναστήρι της Βόνης στη δημοτική ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για όλο το νησί. Η ιερά πανήγυρις που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15, 16 και 17 Ιουλίου αποτελεί θρησκευτικό γεγονός ευρείας κλίμακας και προσελκύει περισσότερους από 100.000 πιστούς, τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή του εορτασμού, έπειτα και από την τελική σύσκεψη συντονισμού των φορέων που συγκάλεσε νωρίς χθες το πρωί ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες στα πλαίσια της υποδοχής των χιλιάδων προσκυνητών. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου & Βιάννου συνεργάζονται σε μόνιμη βάση, συμβάλλοντας από κοινού στην καλύτερη διεξαγωγή του εορτασμού.

Επιπλέον, συνεχής ενημέρωση και συνεργασία υπάρχει και με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής του Δήμου, τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, το ΕΚΑΒ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, τη διοικούσα επιτροπή της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας Βόνης, τους Συλλόγους Τοπικών Κοινοτήτων και τους φορείς του Δήμου, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της ιεράς πανηγύρεως.

Στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Ιεράς Μονής, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Καλογεράκης συζήτησε τις τελικές λεπτομέρειες με το διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, πύραρχο κ. Εμμ. Δαμουλάκη, το διοικητή του Α.Τ. Καστελίου κ. Γιώργο Μυρωδιά, τον εκπρόσωπο των Εθελοντών Σαμαρειτών κ. Νίκο Δαμιανάκη και τον εφημέριο της Ιεράς Μονής πατέρα Στυλιανό ως εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου & Βιάννου κ. Ανδρέα.

Παρόντες επίσης ήταν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Ταμιωλάκης, κ. Βαγγέλης Πλεύρης και κ. Κώστας Βιδάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βόνης κ. Γιώργος Πατρωνάκης.

Ζητήματα όπως τα μέτρα ασφαλείας, η διευθέτηση της κυκλοφορίας για τη σωστή και έγκαιρη προσβασιμότητα των επισκεπτών, η πυροπροστασία, καθώς και η παροχή πρώτων βοηθειών, ιατρικής μέριμνας και εξυπηρέτησης, προς όφελος πολιτών και επισκεπτών έχουν δρομολογηθεί ενδελεχώς.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προχώρησαν στη διαμόρφωση επαρκών χώρων στάθμευσης στην περιοχή, ενώ λεωφορείο του Δήμου θα εξυπηρετεί τους πιστούς, μεταφέροντάς τους από και προς το σημείο στάθμευσης στην περιοχή του Γαλατά. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο η δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε παρεμβάσεις βελτίωσης τόσο της ενδοδημοτικής οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Θραψανού, όσο και στα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, από τα οποία γίνεται η διέλευση των οχημάτων από και προς τη Μονή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News