default-image

Οι πτερόσαυροι ξαναπετούν

Κόσμος
Οι πτερόσαυροι ξαναπετούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πτερόσαυροι οι πρόγονοι των πουλιών που ζούσαν μαζί με τους δεινόσαυρους πριν εξαφανιστούν 66 εκατομμύρια χρόνια πριν ξαναζωντανεύουν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης χάρις σε μια διαδραστική έκθεση που χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Σε αυτήν παρουσιάζεται το πλαίσιο της εποχής όπου έζησαν με τρόπο μοναδικά ζωντανό μαζί με απολιθώματα που έχουν βρεθεί σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, από τη Βραζιλία έως την Κίνα καθώς και ομοιώματα σε φυσικό μέγεθος.

Η έκθεση τιτλοφορείται «Πτερόσαυροι, πτήση την εποχή των δεινοσαύρων» και είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς δυο ολόκληρων χρόνων, όπως αναφέρουν οι παλαιοντολόγοι του διάσημου μουσείου. Όπως σημείωσαν οι πτερόσαυροι είναι τα μεγαλύτερα όντα που γνωρίζουμε ότι πετούσαν με ορισμένους να έχουν άνοιγμα φτερών που έφτανε έως τα δέκα μέτρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρέπει να υπήρχαν τουλάχιστον 150 είδη σε διαφορά μεγέθη και σχήματα που έζησαν στον πλανήτη για μια περίοδο 150 εκατομμυρίων ετών. Για όσους ενδιαφέρονται η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου του 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News